Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple sprema i novi Mac Mini
Mac-mini-teaser-001

Apple sprema i novi Mac Mini

Prije nekoliko dana prenijeli smo priču kako Apple sprema novi Mac Pro. Gorka istina je da Mac Pro nije jedini Mac koji je zapostavljen. Najpovoljniji model u ponidu, Mac Mini, nije osvježen još od 2014. godine.

Podsjećanja radi, Mac Mini visok je samo 1,5″ i teži manje od 1,5 kg a pri tome ima tri USB porta, dva Thunderbolt 2 porta, HDMI, ethernet port, sjecište za SD karticu i više. Pike’s Universe blog (koji je inače solidno pouzdan) prenosi priču svog izvora koji kaže da Mac Mini više neće biti toliko “mini” jer će dobiti veće kućište u koje će se moći smjestiti snažnije komponente. Pored toga, u članku se spominje kako naredna generacija macOS operativnog sustava neće biti nazvana po nekom jezeru ili parku, te da Apple sprema novi 8K zaslon koji bi trebao komplementirati novi Mac Pro.

Više detalja nije poznato ali ako bi se kladili svoje novce stavili bi na novu Intel generaciju Kaby Lake procesora, USB-C sjecišta, Thunderbolt 3 i jače grafičke čipove. Na žalost, nema indikacija kada bi novi Mac Mini mogao ugledati svjetlo dana.