Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Apple sprema novi 4″ iPhone za narednu godinu
iPhone-3sizes

Apple sprema novi 4″ iPhone za narednu godinu

U mnoštvu drugih glasina koje okružuju buduće uređaje i usluge kompanije Apple, u zadnjih godinu dana jedna se ne da skinuti s dnevnog reda – novi iPhone model sa 4″ zaslonom. Glasina se ponovo vraća u život putem novog izvještaja koji je svojim ulagačima poslala tvrtka KGI Securities, a čiji je autor pouzdani Ming-Chi Kuo.

U novom izvještaju Kuo ponovo skreće pažnju na to da Apple priprema novi, povoljniji, uređaj koji bi odmjenio iPhone 5s. Novi model bi imao zaslon od 4″, metalno kućište a koristio bi Apple A9 čip koji se trenutno ugrađuje u iPhone 6s i 6s Plus. Apple je dosta napora usmjerio na to da proizvede zadnje dvije generacije većih uređaja ali potržanja za manjim, 4″ uređajem, i dalje postoji na tržištu.

Od kako su prestali sa prodajom iPhonea 5c, ulogu “povoljnijeg” uređaja glumi iPhone 5s. Kuo govori kako bi se to promjenilo iduće godine jer Apple planira masovnu proizvodnju novog 4″ iPhonea koji će vjerovatno debitirati sa iPhoneom 7. S obzirom da se ovdje radi o riječima i analizama inače dobro poznatog i vjerovatno najpouzdanijeg analitičara iz Apple polja, sasvim je moguće da će taj uređaj ugledati svijetlo dana.