Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple sprema zamjenu za dock connector
iphonedock

Apple sprema zamjenu za dock connector

Dock connector, priključak preko kojeg punimo baterije naših iUređaja te ih sinkroniziramo sa računalima, predstavljen je prije gotovo devet godina na trećoj generaciji iPoda. Od tada smo se njime mogli služiti ne samo u pomenutom iPodu već i na iPhoneu a kasnije i na iPadu. Sudeći po onome što su načuli urednici stranice iMore, ovaj stari znanac uskoro bi mogao biti umirovljen.

Ako ste pomislili da će se iPhone budućnosti ponositi micro usb portom, pogriješili ste. Dock connector kakvog sada poznajemo mogao bi biti prilično umanjen kako bi se u unutrašnjosti iUređaja uštedilo prostora za 4G čipove, veće baterije i slično. Ruku na srce, ovo ne bi bilo prvi put da se Apple igra sa veličinom i rasporedom pojedinih komponenti kako bi dobili na prostoru tamo gdje je potrebno. Sjetimo se kako je bezobrazno tanak iPhone 4 (naravno i iPhone 4S), a oba uređaja taj epitet mogu zahvaliti uvođenjem micro SIM kartica kao i izmještanjem antene na rubove uređaja (između ostalog).

Kada i na kojem uređaju bi mogao osvanuti novi mini dock nije poznato. Po slobodnoj procjeni to se neće desiti na predstavljanju iPada 3, možda ga na jesen vidimo na iPhoneu 5, posebno zbog činjenice što se od tog uređaj očekuje potpuno novi dizajn.

 

Featured image credit: pocketnow.com