Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple testira i iPhone 8 prototip sa Touch ID senzorom ispod zaslona
iDrop-News-Exclusive-iPhone-8-Image-5

Apple testira i iPhone 8 prototip sa Touch ID senzorom ispod zaslona

Nove glasine pojavljuju se danas sa svih strana nakon što se ovih dana pojavio šematski prikaz iPhone 8 uređaja sa Touch ID senzorom izmještenim na stražnju stranu. iDrop News objavio je novi članak popraćen novim renderima u kome se govori da Apple testira minimalno dvije inačice uređaja a jedna od njih ima Touch ID integriran u zaslon.

iDrop-News-Exclusive-iPhone-8-Image-8

Naravno, ovo nije ništa što već nije poznato. Svaka kompanija uvijek će testirati nekoliko različitih prototipa kako bi se utvrdilo koji će biti najspremniji za tržište. Izvori koji su progovorili za iDrop News uposleni su u kompaniji Foxconn i kažu kako oba prototipa koja se sad testiraju imaju i prednosti i mane.

iDrop-News-Exclusive-iPhone-8-Image-4

Oni vjeruju da će Apple ove jeseni ipak predstaviti udarni model čiji će Touch ID senzor biti integriran ispod zaslona, umjesto varijante gdje bi bio izmješten na kućište nazad, kao što je to slučaj kod dosta popularnih Android modela. U članku se još navodi kako bi iPhone 8 imao ivice oko zaslona od samo 4mm! Zbog ovog bi prednja kamera uređaja takođe bila skrivena ispod zaslona što je još jedna stvar za koju prvi put čujemo.

iPhone-8-Concept-Image-iDrop-News-1

Da li će Touch ID biti sakriven u zaslonu ili izmješten nazad ovisi od toga koliko je ta tehnologija uistinu spremna. Ukoliko bude bilo kakvih dvojbi Apple će se odlučiti za sigurniju varijantu, baš kao i Samsung koji sa novim Galaxy S8 nije htio rizikovati pa je njihov senzor za očitavanje otisaka premješten nazad do kamere.