Tuesday, 7 April, 2020
Home >>> Glasine >>> Apple testira iPad sa zaslonom od 7,85 inča
ipadmini

Apple testira iPad sa zaslonom od 7,85 inča

Neke glasine stvarno ne umiru lako a sve mi se čini da ova tek uzima zaleta. Možda ste imali prilike čuti za John Grubera. Osim što je vlasnik hiper popularnog bloga pod nazivom DaringFireball, njegove veze i izvori u Appleu su samo za poželjeti. Blog TechnoBuffalo sada prenosi kako je Gruber u nedavnom podcastu spomenuo da Apple radi na iPadu sa manjim zaslonom.

Navodno, više izvora unutar Applea potvrdilo je Gruberu da se u Cupertinou zaista radi na prototipu za iPad Mini. Zaslon pomenutog uređaja mjerio bi 7,85 ” a spominje se razlučivost  od 1024 X 768 (dakle rezolucija koju smo vidjeli na prve dvije generacije “običnog” iPada). Izgled se ne razlikuje od onog na koji nas je Apple već naviknuo na svojim tabletima. U prethodnim mjesecima mnogi su eksperti vijećali o tome koliko bi smisla iPad Mini imao na tržištu. Važno je to što se većina njih slaže sa činjenicom da ako bi zaslon imao pomenutu razlučivost, developeri ne bi imali posla oko prilagođavanja aplikacija a to je nevjerovatan plus.

Gruber je bio prvi koji je rekao ono što se svima skita po umu, ako u Appleu i rade na prototipu iPada sa zaslonom od 7,85 inča, to ne znači da će taj uređaj ikada naći put do kupaca. Baš bi me zanimalo što bi ujka Steve rekao na ovu temu. Da li ste vi zainteresovani za iPad Mini?

 

 

 

Featured image credit:
iphonestuffs4u.com

  • TheBlack

    Iskreno ja bi ga volio vidit u prodaju, sigurno  bi bio jeftiniji i lakše bi ga mogao kupiti, i bio bi lakši za bacit u rusak :D

  • iOS 5.1 Untethered jailbreak: http://xpois0n.blogspot.com