Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Apple testira iPhone i iPad sa većim zaslonom
iphoneplus

Apple testira iPhone i iPad sa većim zaslonom

Nekad je teško razlučiti u kojoj je mjeri neka stara glasina reciklirana i koliko u novoprispjeloj ima svježih naklapanja. U tom duhu je The Wall Street Journal (WSJ) objavio izvještaj kako je Apple naručio izradu više prototipa iPhonea i iPada sa većim zaslonima.

Navodno su u prethodnim mjesecima bili testirani iPhone prototipi sa zaslonima većim od 4″ kao i iPad prototipi čiji je zaslon mjerio nešto manje od 13″. Međutim, sve ako bi ovi navodi i bili točni to ne bi značilo da će takvi uređaji stići na tržište u skorije vrijeme (možda i ikad) te tako obogatiti iPorodicu. Apple uvijek ima nekoliko prototipa raznih uređaja u opticaju kako bi testirao njihove mogućnosti te prikupio razne dojmove o njihovoj iskoristivosti.

Glasine sa sličnom tematikom čuli smo već nekoliko puta ranije. Čak je i početkom ove godine razglašeno kako Apple sprema više iPhone modela među kojima bi se našao i phablet sa zaslonom od 4,8″. Jedno je sigurno, čelništvu tvrtke iz Cupertiona već je davno moralo postati jasno da se protiv mnogobrojne konkurencije neće moći ravnopravno boriti sa šačicom modela. To znači da bi uskoro mogli očekivati jeftiniji iPhone mini, a možda čak i iPhone sa većim zaslonom u nekom trenutku u budućnosti. Druge iPhone glasine možete naći u nastavku:

 

Featured image credit: Marco Arment

 • Atila

  Bas glupo, sve sto je apple rekao, je porekao, tako da mu ne treba vjerovati….., postali su isti kao i druge firme….najprodavaniji uredaj je trenutno samsung galaxy 4 koji ima milion mogucnosti, noviteta vise nego iphone. Iphone mora sam napraviti neki sistem kao na androidu da se ne mora jailbraik-ati jer android je preuzeo vodstvo u svakom pogledu….Kada pogledam poredbe iphona 5 i galaxy 4 na youtubu, iphone pored galaxy 4 izgledao kao igracka……

  • rasho

   Nemoj gledati iPhone 5 vs.Galaxy 4 na “youtubu” nego ih uzmi u ruke pa testiraj!Vidjet ćeš što je odličan uređaj a što PVC igračka

   • Miđo

    Još samo da taj “odličan” uređaj pojeftini na RAZUMNU cijenu, pa ćemo ih onda dalje porediti.

    • rasho

     Zato što je ODLIČAN niti NEMA “RAZUMNU” cijenu