Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Apple TV 4 dolazi na ljeto bez podrške za 4K video?
AppleTVMarch2012_35160082_04

Apple TV 4 dolazi na ljeto bez podrške za 4K video?

Obaranje cijene Apple TV set top box-a na 69$ početkom prošlog mjeseca još jednom je postalo više no očekivano gorivo za glasine o smjeni sada već vremešnog uređaja. John Packowski sa Buzzfeeda prije par dana objavio je članak u kojem potvrđuje da se Apple TV 4 uistinu priprema i da će doći nešto kasnije tokom godine.

Ono što je mnogima ovdje bilo naročito interesantno, i što se interpretira kao generalni nedostatak je to da se Apple, sudeći po pomenutom članku, odlučio ne ubaciti podršku za 4K tehnologiju u novi TV box. S obzirom da hronični nedostatak 4K sadržaja za stream-anje na Netflix i Amazon platformama Apple će propustiti podršku u ovoj Apple TV generaciji što je i jedini logičan korak. Još ranije se govorkalo o tome kako će Apple TV 4 koristiti Apple A8 čip koji se ugrađuje i u iPhone 6 modele, a taj čip je sposoban reproducirati 4K video sadržaje. Apple će sve streaming sadržaje na ovom uređaju prepustiti svojim partnerima tako da bi u slučaju nagle popularizacije 4K formata ova tvrtka mogla vrlo lako uvesti podršku i za uređaj koji je već na tržištu.

Pored ovoga očekuje se da će Apple TV 4 imati i određenu vrstu web tv pretplate u ponudi, skupa sa App Store dućanom sa posebnim aplikacijama. Očekuje se kako bi uređaj mogao biti predstavljen na WWDC konferenciji ovog ljeta.

Posjetite nas i na našim Facebook i Twitter stranicama.