Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Apple TV bi uskoro mogao dobiti Siri?
apple-tv-3-xl

Apple TV bi uskoro mogao dobiti Siri?

Apple TV već odavno nije hobi kojim se zabavljaju Tim Cook i ekipa. Kao što je jučer pomenuto, Apple samo od ovog uređaja zaradi milijardu dolara! Apple TV boxu slijede značajne promjene a čini se kako bi uskoro mogao dobiti i Siri.

Twitter korisnik UniCorn je prvi otkrio dio koda u iOS 7.1 SDK koji upućuje da digitalni asistent dolazi i na ovaj uređaj, a isto su i potvrdili sa bloga 9to5Mac. Nađeni file je popratni resurs za “asistenta” (što je Appleovo interno ime za Siri), a pod UIDeviceFamily deklarisani su uređaji koji podržavaju ovu funkciju. 1 stoji za iPhone/iPod, 2 za iPad, a sada se pojavio i broj 3 koji označava Apple TV.

apple-tv-siri

Iako bi se Siri mogla ubaciti putem softwareske nadogradnje u dosadašnje Apple TV modele, mnogi ne vjeruju da će se to desiti. Ni jedna generacija Apple TV do sada ne podržava mikofon koji je neophodan za komunikaciju sa Siri, a znamo i da Apple paradne funkcije voli praviti ekskluzivom za najnovije modele. U kojem će smijeru ići naredna generacija ovog uređaja ostaje da vidimo.