Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple uređaji bi u bližoj budućnosti na jednom punjenju baterije mogli izdržati nekoliko dana ili tjedan?
apple-intelligent-energy

Apple uređaji bi u bližoj budućnosti na jednom punjenju baterije mogli izdržati nekoliko dana ili tjedan?

Prema novim glasinama Apple se udružio sa Britanskom kompanijom Intelligent Energy koja proizvodi gorive ćelije. Riječ je o ne tako novoj tehnologiji koja, kad bi se uspjela implementirati na uređajima kao što su iPhone, iPad ili MacBook, pomogla istima da na jednom punjenju baterije izdrži više dana ili čak tjedana!

Britanski Daily Mail nedavno je pisao o tome kako je Inteligent Energy odkupila paket patenata od tvrtke Everyday u prosincu prošle godine te da je sklopljeno partnerstvo sa jednom velikom, međunarodnom kompanijom koja proizvodi elektroniku. Identitet tog partnera nije poznat ali jedan izvor koji je navodno upoznat sa pregovorima kaže kako je riječ o kompaniji Apple.

Tehnologija gorivih ćelija do sada se koristila u automobilima sa elektromotorom, kao što su modeli kompanije Tesla. Slučajno ili ne, nedavno je izašlo na vidjelo kako su u Appleu razmišljali o kupovini Tesle. Osim toga, tokom godina Apple je prijavio više patenata vezanih za korištenje gorivih ćelija u pametnim telefonima i prenosnim računalima.

Naravno, s obzirom da je riječ o glasini, cijela priča zvuči previše dobro da bi bila istinita. Ipak, slijedeća revolucija u mobilnim tehnologijama trebala bi zahvatiti i današnje mršave baterije. Tko zna, možda za nekoliko godina zaista budemo nosili iPhone sa gorivom ćelijom koja će ga danima držati dalje od utičnice.

 

Story credit: DailyMail via iDownloadBlog

  • Ivo

    tako je, i mozda nekoliko mjeseca i godinama :)