Monday, 26 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Appleov partner Sharp uskoro počinje s proizvodnjom novih Super IGZO zaslona
Sharp-PN-K321-image-002

Appleov partner Sharp uskoro počinje s proizvodnjom novih Super IGZO zaslona

Prema navodima koji se već tjednima mogu čuti iz Azijskog grotla glasina, posrnuli Japanski div Sharp bi uskoro trebao započeti masovnu proizvodnju Super IGZO panela za mobilne uređaje. Nova generacija IGZO zaslona trebala bi imati veću rezoluciju i trošiti čak 20% manje energije od standardnih IGZO zaslona kojima je potrebno samo petina energije koju koriste klasični LCD paneli.

Paneli se trebaju početi sklapati u Kameyama 2 tvornici gdje su se do sada proizvodili neki neprofitabilni zasloni za TV uređaje. Mnogi smatraju kako Sharp pokušava ostati relevantan igrač u ovom području unatoč krizi i u trenutcima kada Samsung i LG ulažu milijarde u tvornice koje će proizvoditi OLED zaslone. Već ranije čuli smo glasine kako Apple planira koristiti AMOLED zaslone u iPhone uređajima do 2018. godine.

Sharp je i trenutno na listi dobavljača zaslona za iOS uređaje ali njihov procenat je daleko manji od onog koji imaju Samsung, LG i Japan Display. Još prije par godina pisali smo o tome kako se Sharp sprema proizvesti desetine milijuna IGZO panela za Apple ali je posao propao jer nisu mogli riješiti probleme koji su se pojavili. Nadamo se da će ovaj put stvari izgledati bolje za Sharp jer njihovi IGZO paneli zvuče nevjerovatno na papiru.

 

Story credit: Nikkei