Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Budući iPhone modeli neće imati linije za antene
antena lines

Budući iPhone modeli neće imati linije za antene

Mnogi možda nisu ni svjesni da one linije koje možete vidjeti na poleđini iPhonea 6  a i ranijih modela moraju biti tu. One nisu dio nekog cool dizajna već na žalost posljedica današnje tehnologije i materijala koji se koriste.

Preljepi aluminiski dizajn je prekinuti plastičnim linijama bez kojih se iPhone nebi mogao spojiti na Cell mrežu, WiFi a ni BlueTooth. Na žalost signal iz unutarnjih antena ne može putovati kroz aluminij te su mu potrebni plastični prozori koje je Apple integriraio u dizaj putem gore navedenih linija.

iphone 7 main

Međutim to najvjerovatnije neče biti slučaj već s iPhonome 7. Gledajući prema novom patentu za koji je Apple aplicirao u Americi početkom ovog mjeseca, kompanija je pronašla laguru aluminijum/platike koja će izgledati kao aluminiju ali će propuštati signal s antena kao plastika.

Pogledajte Kako bi mogao izgledati iPhone 7 Koncept

Apple se bori s ovim dizajn kompromisiom već godinama. iPhone 1 je imao veliki crni plastični dio ozada. iPhone 3g i 3gs su napravljeni od plastike. iPhone 4 i 4s su imali vanjsku antenu koja je i sama imala svoje probleme. Ostali iPhoni imaju ove linije bez kojih se ne može. Iako veliki broj patenata ne vidi svjetlo dana, mislim da će ovaj zasignurno biti korišten veoma ubrzo.

To znači da sljedeće generacije iUređaje će biti u jednoj boji kao što ih je Johny Ive, glavni i odgovorini čovjek za iPhone dizajn i zamislio. To će nam donjeti još lijepše dizajne i još više mogučnosti.