Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Čak i The New York Times potvrđuje glasine o iPadu mini
ipadmini1

Čak i The New York Times potvrđuje glasine o iPadu mini

Koliko dugo nismo pričali o iPadu mini, neka dva tjedna? Eh, vrijeme je za nove glasine. Sama glasina koju vam danas donosim nije toliko spektakularna koliko je zanimljiv izvor iz kojeg dolazi.

Tokom proteklih tjedana, neki od poznatih tjednika kao što su Bloomberg ili The Wall Street Journal navodili su kako su im njihovi upućeni izvori rekli da je iPad mini doista u procesu nastajanja. Njima se danas pridružio i The New York Times (TNYT). Njihovi izvori povjerili su im kako Apple radi na tabletu čiji će zaslon mjeriti 7,85″ a prodavat će se po cijeni značajno manjoj od aktualnog modela. Taj tablet trebao bi biti predstavljen tokom ove godine.

Na žalost, to su svi (i nama već dugo poznati detalji) do kojih su mogli doći novinari TNYT. Navodno su Appleovci još sredinom prošlog desetljeća pripremali tablet od 7″ ali je Steve Jobs smatrao kako bi taj uređaj bio koristan samo za surfanje u kupaonici. Danas je iPad neprikosnoveni vladar tržišta tableta te bi bilo nerazumno ne razmatrati opciju u kojoj bi se proširila ponuda ovog modela ili stvorio potpuno novi model. Jedan bivši član Appleovog menadžmenta čak smatra ta bi manji iPad bio privlačan ne samo kupcima koji nisu spremni izdvojiti 500$ za “punokrvni” model nego i onima kojima je taj model jednostavan prevelik da bi ga stalno nosili sa sobom.

Činjenica da na glasinu o manjem modelu iPada dodatnu ulje na vatru dolijevaju ovako poštovani listovi teško bilo kojeg poštovaoca voćne kompanije može ostaviti ravnodušnim. To joj samo daje notu ozbiljnosti koja je dovoljna da je održi u životu te u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može reći da je ovo samo hrpa gluposti.

Što vi mislite? Da li biste kupili 7” Apple tablet kada bi bio $200?

  • demonio

    dobra im je reklama ;)
    a o kupnji bi jos i razmislio

  • đuro

    imam ipad i kupit ću ih još 10