Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Da li Apple pokušava završiti iRadio servis prije WWDCa?
Apple-iRadio

Da li Apple pokušava završiti iRadio servis prije WWDCa?

Već neko vrijeme blogosferom kolaju glasine o tome kako se Apple sprema vlastiti internet radio na principu na kojem rade Spotify, Pandora i ostali. Posljednji put smo nešto konkretnije o ovome čuli u prosincu prošle godine kada je ekipa iz Cupertinoa imala problema da zainteresuje izdavačke kuće. Današnja glasina daje naslutiti da bi svi potrebni ugovori mogli biti potpisani do početka WWDCa idućeg ponedjeljka.

The New York Times je saznao kako je Apple, nakon Universala, nedavno postigao i dogovor sa drugom od tri najveće izdavačke kuće u SAD – Warner music. Po njihovim izvorima, svi znaci upućuju na to da će iRadio biti spreman za predstavljanje narednog tjedna. Isti izvori navode kako su izdavačke kuće tražile više novaca te zagarantirani minimum isplate.

Nakon što su u početku Appleovi menadžeri pokušavali spustiti tu cijenu u pregovorima, čini se kako su sada spremni ponuditi čak više od onoga što isplaćuje Pandora, a navodno se na stolu nalazi i ponuda da izdavači uzmu dio kolača koji će se zaraditi na reklamama. Sony je posljednja, velika, izdavačka kuća s kojom nije postignut dogovor ali ukoliko su Cook i ekipa zaista odlučni u svojim namjerama vjerujem kako će i to uskoro biti riješeno.

Da li bi vi bili zainteresovani za besplatni iRadio sa pokojom reklamicom?

Izvor: NYT

 

  • Glen

    Imat u ponudi osim kupnje glazbe i iznajmljivanje iste kao sta to radi spotify mislim da bi mogla bit fenomenalna stvar… Jedva cekam 10.6 da otkrimo sta nas sve ceka :)