Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Da li Apple razvija veće iPhone modele sa zakrivljenim zaslonom?
iPhone-New

Da li Apple razvija veće iPhone modele sa zakrivljenim zaslonom?

Najnovija glasina o iPhone modelima koje nećemo vidjeti prije naredne jeseni širi se internetom puput požara. Bloomberg je objavio novi članak u kojem se spominje kako Apple razvija čak dva nova iPhone modela koji će imati veće i zakrivljene zaslone!

Oba modela bi se trebali pojaviti u drugoj polovini naredne godine a oba će imati zaslone zakrivljene blago prema lijevoj i desnoj strani uređaja. Jedan model isporučivat će se sa zaslonom od 4,7″ a drugi sa zaslonom od 5,5″! Ovo bi samo značilo da će u Appleu konačno potpisati kapitulaciju te napasti i tržište takozvanih phableta (phone-tablet) kojem i ne ide tako loše.

Pored veličine zasloni će fascinirati i jednom drugom činjenicom – koristit će potpuno nove senzore koji će biti u stanju razlikovati jačinu pritiska prsta! Oba modela se i dalje nalaze u razvoju te sve funkcije, kao i dizajn, nisu ni blizu da budu finalizirani.

Tokom posljednjih godina mnoge glasine su zagovarale iPhone modele sa većim zaslonom. Nakon iPhonea 5c (koji nije toliko pristupačan kako se ranije očekivalo), Apple je možda spreman da zakorači u još jednu tržišnu kategoriju. Da li bi vama bio interesantan iPhone phablet? Pišite nam u komentarima.

Featured image credit: myvouchercodes.co.uk

  • tatko

    kako ce se to grebati :(

  • Tomislav

    Ma da upravu si

  • Nino

    I onako ne skidam bumper zastitu radi grebanja ko bi ovaj sacuvao …