Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Da li Apple sprema redizajn za svoje slušalice?
DSCF8459

Da li Apple sprema redizajn za svoje slušalice?

Ne znam za vas, ali ako sam planirao neko pješačenje iz bilo kojeg razloga i bez posebnog društva onda sigurno ne napuštam dom bez slušalica. Appleove ominozne bijele sluške vjeran su mi pratilac već godinama. Sasvim zadovoljavajuće reproduciraju zvuk (ne idealno, naravno) ali moram priznati da sam se zaželio promjene, promjene koja bi donijela još puniji zvuk a ne bi propuhala rupu kroz moju novčanik. I baš u trenutcima dok ja kružim bespućima interneta za mogućim rješenjem dolazi nam ova glasina.

Vijetnamski sajt, Tinthe.vn (koji je i u prošlosti lansirao nekoliko glasina), pokazao je video na kojem se možemo diviti bijelim sluškama za koje ekipa sa ove stranice tvrdi kako su one redizajnirane Appleove slušalice.

Ovo je prvi put u dosta dugo vremena da čujemo ovu glasinu. U ovoj sezoni smo čuli uobičajena nagađanja o izgledu nadolazećeg iPhonea, pa čak i o promjenama na dock priključku, ali redizajnirane slušalice? To je već nešto novo. No, pogledajmo što tu imamo. Umjesto dosadašnjeg dizajna koji je nudio slušalicu klasičnog tipa (saćasti prekrivač kao zaštita malenog “zvučnika”) ovdje imamo dosta zatvorenije kućište koje zvuk vodi kroz svojevrsni tunel na jednu stranu. Čudan miks klasične i “in-ear” slušalice. Koliko god neka fotka bila kvalitetna teško ocijeniti kvalitet proizvoda koji je ona ovjekovječila.

Što se tiče ovih sluški, na prvi pogled možemo utvrditi kako plastika, gume kao i sama boja izgledaju kao nešto što bi uistinu moglo imati potpis Applea na sebi. S druge strane, to možemo tvrditi i za velik broj kopija Apple slušalica koje su nude na eBayu.

Uz pretpostavku da ove slušalice nisu fake, prvi uređaj sa kojim će se naći zajedno u kutiji bio bi novi iPhone. Još samo da Apple pošalje pozivnice za taj event od 12. rujna.

  • Bez obzira na izgled ove ce sigurno biti bolje od ovih starih, koje meni bar nikako ne pasu.

    • Kile_Omizio

      Na ovima zvuk još može proći (mada bi mogao i trebao biti puno bolji) ali meni imaju dvije mane: lako ispadaju iz uha i kabl im je prilično kratak.

  • lektor

    izgled im je ok, ali mislim da je ipak najvažnije da imaju dobar zvuk (za razliku od starih koje su užas, jeza i katastrofa). što se tiče ispadanja iz uha, i tako su uvijek spužvice na njima koje donekle rješavaju problem!