Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Da li ćemo u srijedu vidjeti i obnovljeni iPod touch?
iphone_5_color_concepts_anastasiadis

Da li ćemo u srijedu vidjeti i obnovljeni iPod touch?

iPod touch je uređaj na granici zaborava. Potpuno nepravedno jer je ovaj mali tablet svima sa mršavijim budžetom nudio priliku da uđu u Apple svijet. Četvrta generacija ovog uređaja, koja je još u prodaji, predstavljena je prije dvije godine a nakon toliko glasina o iPadu mini moramo se zapitati kakva je budućnost ovog iUređaja?

Ekipa sa stranice 9to5mac ima izvor koji im je rekao da ćemo iduće srijede, pored iPhonea 5, biti predstavljena i u potpunosti osvježena iPod linija. iPod touch, ovisno od kapaciteta memorije, trenutno možete kupiti za 200, 300 ili 400$. Apple navodno planira iPod touch 4G zadržati u ponudi kao cijenom pristupačniju varijantu dok se za potpuno novi model sprema isti 16:9 zaslon kakav se očekuje da će biti ugrađen i u novi iPhone. Zajedno sa tim očekuje se i novi dock priključak a informacije po pitanju procesora, RAM memorije i ostalog hardveraja su nepostojeće. Nagađa se čak da bi iPod touch (po prvi put kao jedan iUređaj) mogao biti ponuđen i u drugim bojama osim bijele i crne, zanimljivo.

Po svemu sudeći taj novi iTouch trebao bi se prodavati po cijeni od gotovo 300$. Što to onda znači za iPad mini koji nas, navodno, očekuje u listopadu? Za slučaj da se on bude prodavao po početnoj cijeni od 200 ili 250$ tko će onda još izdvojiti dodatnu lovu za iPod touch? Logika se negdje ne poklapa a mnogo stvari će biti jasnije u srijedu.

Image credit: imore.com