Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Da li gledamo u prve fotke iPhonea 6?
iphone6-1

Da li gledamo u prve fotke iPhonea 6?

Godina tek uzima zaleta a glasine o iPhoneu 6 mogu se pronaći sa svih strana. Novi model ne očekuje se prije jeseni pa tako niko nije očekivao ni prve slike prototipa bar još nekoliko mjeseci. Ipak, prilično anonimni Twitter korisnik jučer je objavio set fotografija za koje tvrdi da su proizvodni prototipi iPhonea 6.

iphone6-4

Da cijela priča bude još zanimljivija te dobije na težini, nekoliko njih je naknadno objavio i inače dobro povezani Sonny Dickson. Sonny je u prošlosti predvidio dizajn iPhonea 5, iPhonea 5s i drugih modela tako da kad ovaj čovjek nešto objavi, blogosfera prati i ne diše.

iphone6-3

Na fotkama se može vidjeti iPhone širok 2,6″ a sjetimo se da su trenutni modeli, sa zaslonom od 4″, široki 2,31″. Čak i bez tog podatka golim okom lako je ustanoviti da ovaj iPhone ima veći zaslon no što smo navikli. Čini se kako je kompletna poleđina uređaja napravljena od neke aluminijske legure pa su čak nepostojeća i dva staklena isječka u metalu (s gornje i donje strane, poznata sa iPhonea 5 i 5s) koji su služili za bolji prijem raznih antena koje ovi pametni telefoni koriste.

iphone6-2

Da li to znači da Apple po prvi put od 2010. i iPhonea 4 drastično mijenja dizajn svoje perjanice? Nadajmo se da je tako ali budimo realni. Ovdje se vjerovatno radi o konceptualnim renderima a sam dizajn je opasno sličan predlošcima koje je ranije dao Martin Hajek.

Da li bi voljeli vidjeti ovakav iPhone u svom džepu?

  • ivo

    da

  • petelash

    na šta ovo liči..

  • Dr.Nele

    Em si zadnji, em su vec svi demantirali. FAKE