Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Da li je ovo 5,5″ LCD panel za iPhone 6?
iphone_6_hajek4_3-800x600-640x480

Da li je ovo 5,5″ LCD panel za iPhone 6?

Rujan nam se opasno približava a sa njim i predstavljanje iPhonea 6. Glasine su rasprostranjenije no ikad i dok fotki raznih maketa i dijelova uređaja sa 4,7″ zaslonom ne nedostaje, sada bi mogli ugledati i prve fotke LCD panela za iPhone 6 “phablet” sa 5,5″ zaslonom.

Sonny Dickson je već prije nekoliko dana bio uvjeren da putem slika koje je objavio otkriven dizajn oba iPhone 6 modela. Sada je objavio i sliku povećeg LCD panela skupa sa ravnalom koje daje uvid u njegovu veličinu. Po dijagonali ovaj panel mjeri 14cm, što manje – više odgovara mjeri od 5,5″.

iphone-phablet-lcd

Ako je uistinu riječ o zaslonu većeg iPhone 6 modela onda postaje izvjesno kako se Apple sprema za njegovu masovnu proizvodnju te da će on biti predstavljen ove jeseni.

Glasine o dva iPhone modela, oba sa većim zaslonima, sa određenim preinakama smo čuli još zimus. Takođe smo načuli i da Apple ima problema sa razvojem većeg modela, a brojni ranije provjereni izvori su potvrdili da su isti problemi uklonjeni. Da li ćemo na prezentaciji u rujnu vidjeti oba modela predstavljena jedan do drugog i dalje ostaje enigma.