Monday, 1 January, 2018
Home >>> Glasine >>> Da li je ovo kućište iPada mini sa Retina zaslonom?
ipadmini

Da li je ovo kućište iPada mini sa Retina zaslonom?

Shodno mnogim očekivanjima iPad mini se uspješno nametnuo na tržištu i postao prilično uspješan proizvod poput svoje veće braće. Sada već počinjemo nailaziti na glasine koje govore o njegovom nasljedniku a jedna riječ je, vjerovatno, mnogima na pameti – Retina.

Fotke koje vam donosimo u nastavku buknule su blogosferom u posljednja 24 sata. Objavljene su na Kineskom sajtu WeiPhone koji je već nekoliko puta u prošlosti uspio doći do pravih dijelova koji nisu bili namijenjeni svakojakim kopijama. Dakle, na fotkama (navodno) vidimo stražnje kućište nasljednika iPada mini. Jedino što se po slikama može zaključiti je to da je uslikano kućište nešto deblje od kućište aktualnog iPada mini, što bi trebalo sugerirati da će iPad mini 2 dobiti Retina zaslon.ipadminiretina

ipadminiretina2

Blagi porast u debljini uređaja dogodio se i kada je iPad 3 dobio “Retinu” a taj dodatni prostor bio je potreban kako bi se smjestile nove komponente. Naravno, još je rano za bilo kakve prognoze pošto su ovo tek prve glasine vezane za iPad mini 2.

 • kozulko

  volio bi imat retinu na ipad mini-u, al ovo je ruzno:P

 • Dejan

  ja samo neznam sta ce nekome ipad mini, jos u startu mi se nije svidjelo sto apple odgovara nexusu i samsungu sa minijem, pa je odmah odhovorio sa ipahom novim, pa evo sada sa iphonom 5s i odmah zatim sa 6-com…,nekako mi ove novosti vise nisu zanimljive kao prije….

  • c0ppo

   Kako sta ce nekome iPad mini? Meni odgovara odlicno, koristio sam ga u firmi. Laksi, manji i prirodnije mi ga drzati. Posebice ukoliko citam nekakvu eknjigu duze vrijeme (najcesce koristim iPad bas za to).

   100 ljudi, 100 cudi. No nisam kupio mini, cekam na retinu, jer ovako bi samo bacio novce. Imam iPad2, nisam ga jos mijenjao, niti cu. Taj ostaje zeni, ja cekam na iPad mini retina :)

   • Ja se isto slazem. iPad mini je puno bolji za koristiti. Imam oba.