Friday, 30 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Da li je ovo novi iPhone 6c? (Video)
6cnovi

Da li je ovo novi iPhone 6c? (Video)

Iako su glasine jako varljiva kategorija postoje i neka rijetka pravila koja se mogu, bar dijelom, zavezati za njih. Jedno od tih je da broj novih glasina o nekom navodnom proizvodu živi u korelaciji sa mogučnošću da se to nešto zaista desi. Pogledamo li količinu glasina za novi 4″ iPhone u zadnje vrijeme, teško je ignorisati mogućnost da se taj uređaj pojavi, a sada je navodno prvi put uhvaćen na videu!

Video je danas objavila stranica M.I.C. Gadget, koja je od ranije poznata po objavljivanju slika i video uradaka stvarnih Apple uređaja koji će naknadno biti predstavljeni. Video su dobili putem neimenovanog izvora u fabrici Foxconn što, naravno, ne isključuje mogućnost da se radi i pomno pripremljenoj prevari. Uređaj nalikuje umanjenom iPhoneu 6/6s, što je jedna od mogućnosti koju smo čuli u ranijim glasinama, i ne izgleda loše.

Prikazani slot SIM kartice upućuje da se ovdje ne radi o nekom iPod touch uređaju. iPhone 6c trebao bi imati Apple A8 čip te 1 ili 2GB RAM memorije te NFC za Apple Pay i Touch ID. Prema trenutno konsenzusu mogao bi biti predstavljen na zasebnom eventu u ožujku. Da li bi vi bili zainteresirani za novi i drastično unaprijeđeni iPhone sa 4″ zaslonom?