Sunday, 8 December, 2019
Home >>> Glasine >>> Da li je ovo prvi iPhone 7 prototip koji vidimo?
hajek-space-black-3-593x334

Da li je ovo prvi iPhone 7 prototip koji vidimo?

U ovoj sezoni glasina imali smo prilike vidjeti makete i modele kućišta za nadolazeći iPhone 7 ali sada se čini da bi po prvi put mogli vidjeti sastavljen i upaljen prototip ovog uređaja! Sada već poznati blog NowhereElse.fr prenosi fotke preuzete sa kineske Weibo mreže a na njima se može vidjeti možda i funkcionalan iPhone 7, kako kaže vlasnik bloga Steve Hemmstoffer.

iPhone-7-fully-functional-leak-NowhereElse-001

Koliko je to moguće vidjeti, uređaj na slikama izradom i završnom obradom zaista podsjeća na Apple uređaj. Na upaljenom zaslonu se može vidjeti sučelje koje neodoljivo podsjeća na iOS a riječ je o Appleovom internom software-u za testiranje koji se naziva SwitchBoard. Fotke potiču od kineske kompanije Geekbar koja je specijalizovana za opravke uređaja. Sve je manje sumnje da će iPhone 7 izgledati upravo ovako a da li je ovdje riječ o pravom prototipu ili ne trenutno je nemoguće znati.

U drugim vijestima dobijamo još jednu potvrdu kako će veći, iPhone 7 Plus model sada imati 3GB RAM memorije. Nakon što su to tvrdili renomirani izvori kao KGI Securities, TrendForce ili Deutsche Bank, sada je izvore koji isto tvrde pronašao i DigiTimes.