Friday, 30 July, 2021
Home >>> Glasine >>> Da li je ovo stvarno novi iPhone 5? – Slike
iphone-5-clone-main

Da li je ovo stvarno novi iPhone 5? – Slike

Novi dan i jos jedna galerija novih slika iPhonea 5. Ovo nije iPhone 5 nego iPhone 5 klon napravljen u Kineskoj fabrici u Shenzhenu koji se tamo od jučer i prodaje po cijeni od samo 108 dolara.

Uredaj koristi operativni sustav koji radi u Javi i ni blizu nije iOS-u, međutim, pogledajte ove slike? Ovaj uređaj izgleda slično konceptu kojima dosadašnje glasine oslikavaju iPhone 5?

 

Ne izgleda kao neka jeftina imitacija već kao uređaj koji bi Apple stvarno mogao objaviti za koji mjesec. Uređaj se prodaje pod imenom iPhone 5 i debljina mu je svega 7mm ( Za razliku od iPhone 4 koji je 9.4mm)

Metal, staklo, zaobljene ivice, malo duži i širi,  itd. Ne bih mnogo slagao kada bih rekao da ovaj uređaj izgleda bolje nego većina Android/Windows/Blackberry uređaja koji su trenutačno u prodaji.

Zašto bi ovo mogao biti stvarni izgled iPhonea 5?

Poznato je da se većina nasih dragih gadgeta pravi u Kini. Razlog je to sto je cijena izrade uređaja i radne snage puno niža nego recimo u Zapadnoj Europi ili Americi.

Svake godine prije ili oko samog izlaska, Kinezi izbace iPhone klonove preko noći. Sjećate li se iPhone 4 klona?

Kako je to moguće? Kako netko može napraviti uređaj koji Apple pravi godinu dana za par tjedana? Tako što im netko da informaciju o ovom uređaju. Iako Apple čuva svoje tajne jako dobro, desetine ako ne i stotine ljudi imaju ovu informaciju i samo je pitanje dana kada će im netko platiti odličnu lovu da izdaju ove podatke.

Osim toga, sva pomoćna oprema se također pravi u Kini. Poznato je da Apple izbaci informaciju o dimenzijama novog uređaja ranije, zbog fabrika koje prave dodatnu opremu. Na ovaj način kupci imaju više izbora onda kada se sam uređaj pojavi na policama Apple Storea, a dodatna oprema već postoji.

Zato se uvijek pojave slike futrolica za iPhone prije samog uređaja, kao i ove godine.

Mislim da bi ovo moglo biti prilično blizu samom iPhoneu 5. Apple je nekom povjerio informaciju o dimenzijama i obliku. Detaljni nacrti su procurili. Par dana kasnije, uređaj je napravljen od jeftinijih materijala, bez testiranja. Dodan je jeftini operativni sistem i kineski proizvođač će prodati tisuće ovih uređaja prije nego što Apple i sazna za ovo, a kamoli uradi nešto legalno protiv ovoga.

No naravno, ne zna se zasigurno kako će novi iPhone 5 izgledati ali me ne bi nimalo začudilo da izgleda slično telefonu na ovim slikama.

Što vi mislite? Sviđa li vam se ovaj oblik? Da li je bolji ili lošiji od iPhone 4? Javite nam u komentarima što mislite o ovome.

Update: Izaso je i video ovog uredjaja.

Source: [MacRumors.com]

 

 • Mrkmarkanovic2

  nadam se da nece biti ovakav.ako bude nesto slicno ovom onda cu ipak morat cekat 6

 • Darko_Omizio

  Osobno izgleda mi ok ali mi je 4. onda ipak bolja jer izgleda elegantnije… ;)

 • ivan

  Sorry kume ali na ovim se slikama jasno vidi da je ekran manji nego na bilo kojem dosadašnjem iPhone-u dosad. Što jasno namece odgovor da ono ne može biti novi iPhone.
  A i malo je pre rano da ga netko od zaposlenika “slucajno” izgubi u zahodu ili negdje drugdje kako je to bio slucaj s četvorkom ako se ne varam.

  • Darko_Omizio

   Naravno nitko nije ni rekao da je ovo iPhone 5 vec da bih vrlo vjerojatno mogao sliciti ovome… Barem po nekim zadnjim glasinama… ;)
   Samo se nadamo da ce ubrzo biti predsavljen pravi iPhone od strane Appla pa da konacno znamo na cemu smo…;)

 • ivan

  Sorry kume ali na ovim se slikama jasno vidi da je ekran manji nego na bilo kojem dosadašnjem iPhone-u dosad. Što jasno namece odgovor da ono ne može biti novi iPhone.
  A i malo je pre rano da ga netko od zaposlenika “slucajno” izgubi u zahodu ili negdje drugdje kako je to bio slucaj s četvorkom ako se ne varam.