Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Da li je ovo zaslon iPada mini?
ipadmini

Da li je ovo zaslon iPada mini?

U utorak ćemo konačno vidjeti iPad mini. Nakon više od dvije godine nagađanja čekanju će doći kraj. Ne znam da li da osjetim olakšanje ili da budem zadivljen koliko dugo neke glasine mogu da prežive. Prije nego postanem previše filozofski raspoložen idemo vidjeti što nam jedna od posljednjih glasina u redu govori o iPadu mini.

eTrade Supply su navodno prigrabili primjerak zaslona koji će se ugrađivati u iPad mini. Nekima iznenađenje ali mnogima baš i ne je činjenica da će zaslon zadržati omjer od 4:3, suprotno od 16:9 trenda kojem se priklonio i iPhone 5.

Zaslon mjeri skoro 8″ po dijagonali (dakle to je tih dugo pominjanih 7.85″), dugačak je 162mm a širok 124mm. Zasloni koje smo viđali ranije i koji su željeli da povjerujemo kako pripadaju iPadu mini redovno su bili u 16:9 omjeru. Gotovo se ne mora i pominjati koliko će biti praktičnije developerima prilagoditi svoje aplikacije omjeru koji su već koristile tri generacije iPada a moguće je da ćemo ponovo vidjeti i razlučitvost od 1024×768. 

Ako ja smijem izraziti svoje cijenjeno mišljenje, zaslon na fotki čak i ako nije pravi dio sa proizvodnih traka nekog od appleovih partnera onda je prilično identičan pravoj stvari. Glasine su bile vrlo uvjerljive ove godine