Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Chronic Dev Team radi na programu koji bi bio alternativa za iTunes
itunes

Chronic Dev Team radi na programu koji bi bio alternativa za iTunes

Bit ću tako slobodan da pretpostavim da ne postoji korisnik jailbreak-ovanog iPhone-a koji makar jednom nije izgovorio sočnu psovku na račun iTunes-a. Ako i vi pripadate grupi korisnika koja je poželjela postojanje drugog programa, svojevrsnoj alternativi iTunes-a koja bi vam olakšala život sa vašim iUređajem, ovaj tweet, ulovljen prije nekoliko dana, mogao bi vam biti zanimljiva vijest:Joshua Hill, u svijetu iOS jailbreak-a poznat pod nadimkom pOsixninja, odgovorio je pozitivno na pitanje jednog twitter korisnika o dostupnosti alternative iTunes-u, u tačnom prevodu: “Da, uskoro.” S obzirom da je ovdje riječ o običnoj prepisci preko twittera ne možemo govoriti o vjerovatnoći da će takav program ugledati svijetlost dana. Uskoro može značiti sutra, za jedan mjesec, za 6 mjeseci, a pošto je ovo prva glasina na tu temu koja se pojavila ne računam da će se to desiti tako brzo. Ipak, potvrda da Chronic Dev Team zaista radi na tome zanimljiva je sama po sebi. S druge strane ona ostavlja otvoren prostor za mnoga nagađanja o tome što da očekujemo od tog novog programa. Uz pretpostavku o kvalitetnoj izradi programa, mogućnosti koje bih od njega očekivao su brojne a ovdje ću vam navesti one koje bi imale najviše smisla:

Olakšani restore custom firmware-a

Ako ste ikada pokušali na svoj iPhone nabaciti custom ipsw napravljen pomoću PwnageTool-a ili SnOwBreeze-a vrlo je moguće da su vam život zagorčali silni errori koje vam iTunes može uputiti. iReb je solidno rješenje da se riješite neželjenih iTunes grešaka ali ni on nije apsolutna garancija da se one neće pojaviti. Program koji bi koristio arhitekturu drugačiju od iTunes-a ali za istu svrhu mogao bi cijeli restore proces učiniti značajno pouzdanijim i jednostavnijim.

Upravljanje sadržajem sa Cydia-e

Ovo bi bila odlična opcija! Umjesto da sve source-eve u Cydia-u dodajete tipkajući na svom iPhone-u mnogo lakše bi bilo odraditi to na računaru. Takođe, instalacija, deinstalacija, kupovina pojedinih aplikacija, tweak-ova i tema iz Cydia-e značajno bi bila olakšana i preglednija kada bi iTunes u izadnju Chronic Dev Team-a ponudio takvu opciju.

Instant jailbreak

Pametan potez bio bi integrisati GreenPoisOn jailbreak alat, a još pametniji olakšati sam proces manje naprednim korisnicima. Spojite iPhone na računar, otvorite ovaj program, odaberete par željenih opcija i uradite jailbreak sa samo jednim klikom, to bi bilo fora.

Imajte u vidu da su navedene opcije plod mašte autora ovog teksta, ali, u svakom slučaju, imaju logike i mislim da ne bi bilo nemoguće da ih Chronic Dev Team implementira u svoj program. To su bile stvari koje su mi prve pale na pamet a siguran sam da bi i vi imali ideja šta bi sve trebalo naći mjesto u tom software-u. Njih možete podijeliti sa nama ali i sa drugim čitaocima Omizio.com putem komentara ili na našim Twitter i Facebook stranicama.