Thursday, 21 December, 2017
Home >>> Glasine >>> Downgrade alat za 06.15.00 baseband izlazi uskoro!
iphone-3g

Downgrade alat za 06.15.00 baseband izlazi uskoro!

iPhone unlock je jedan od velikih problema na našem tržištu. Većina uređaja, naročito strarijih, kupljena je vani i moraju biti otključani da bi se mogli koristiti na našim mrežama. Naime, kao što znate, poznati software unlock tool UltraSn0w može da otključa samo nekoliko basebandova.

Lista basebandova koji se mogu otključati sa UltraSn0w softwareom.

Ako je vaš iPhone na jednom od basebandova koji nisu na listi, imali ste par solucija:

Što je baseband? Saznajte više ovdje.

Mogli ste koristiti iPhone kao veoma skup iPod ili ste ga prestali koristiti te se prebacili na drugi uređaj.

Ili jedina prava solucija vam je bila da prebacite iPhoneov baseband na 06.15.00 verziju od iPad-a 1 te ga otključate sa UltraSn0w softwareom.

Problem sa 06.15.00 basebandom je to što nakon upgradea ne radi GPS  te vam baterija traje puno kraće nego kod uređaja na iPhone basebandu.

Što sad? Ako imate sreće, te posjedujete iPhone 3g sa 5.8 bootloaderom već odavno možete napraviti downgrade, međutim, ako nemate taj boot loader ili imate 3GS verziju (a takva je većina uređaja) onda morate ostati na 06.15.00 basebandu zauvijek.

Poznati iPhone Dev Team koji je izmislio ovu metodu otključavanja je prije skoro godinu dana objavio da radi na downgrade alatu koji će vam omogućiti da vratite verziju basebanda na 05.13.04 kako bi se riješili GPS i drugih problema te otključali telefon preko UltraSn0wa, međutim taj se alat nije nikada pojavio.

Prije par dana netko je pitao MuscleNerda preko Twittera, da li ima ikavih novosti o 06.15.00 downgrade alatu:

MuscleNerd je odgovorio” Postoji jako dobar razlog zašto ne izbacujemo taj alat prije nego izađe iOS 5.

To znači da 06.15.00 downgrade alat već postoji, ali da ga Dev Team ne namjerava izbaciti prije nove verzije iOS-a koji samo što nije izašao.

Očigledno se radi o alatu koji se može softwerski zakrpiti od strane Applea, pa Dev Team ne želi da se to desi prije izlaska iOS-a 5.

U svakom slučaju, ovo je prvi put da je potvrđeno da takav alat postoji i ovo su odlične novosti za sve one koji željno iščekuju način na koji bi mogli vratiti baseband nazad na staru verziju koja se može otključati.

Tko još čeka a tko je već prodao svoj uređaj?

 • hrca.OS

  Jel imate neke informacije hoće li se tim alatom moći spustiti i 05.14.02 (iPhone 3Gs) ili to vrijedi samo za 06.15.00…?

  • Anonymous

   Za sad je ovo sve što znamo. Kada taj alat bude dostupan napravit ćemo tutorial. U svakom slučaju imat ćeš opciju da podigneš bb na 06.15 pa da onda napraviš downgrade.

   • Bana11dh

    Zaboravite alat za spuštanje B.B. 06.15.00. na Iphonu 3g. Ništa od toga. Koristite kantu bez GPS-a i sa pojačanom potrošnjom baterije.

 • Shutter1928

  Stvarno uzasno prevodite, momak je rekao i da ima da se ne isplati izbacivati nista prije novog ios-a, on nije ni u jednom dijelu posta rekao da je vec napravljen takav alat…

 • imaju oni kurac… ios5 izasao i nigdje nicega…

 • Ivso

  Jel ima kakve šanse da to izađe ?