Wednesday, 20 December, 2017
Home >>> Glasine >>> ETrade Supply potvrdili dolazak pristupačnijeg iPhonea?
budget-iphone-main-610x250

ETrade Supply potvrdili dolazak pristupačnijeg iPhonea?

Obično kada načujem neku glasinu iskustvo mi naloži da joj (u najboljem slučaju) pripišem 5% kredibiliteta dok ne saznam njen izvor. Kada se ispostavi da iza nje stoji (u ovom slučaju) ETrade Supply, pažnja mi se naprasno digne. O čemu se ovdje radi?

Ove godine čuli smo ih već dosta – glasine o pristupačnijem modelu iPhonea, potpuno novom uređaju koji bi se fokusirao na drugi tržišni segment. U postu koji je nedavno objavljen na blogu sitea ETrade Supply, a koji se inače bavi popravkom i nabavkom rezervnih dijelova za mobilne uređaje, nalazi se odlomak u kojem je opisano da im je njihov izvor priopćio da je pristupačniji iPhone stvaran uređaj a ne predmet nečije mašte te da bi se na tržištu trebao naći ove godine.

Zbog čega je zanimljivo što iza ove glasine stoji upravo ETrade Supply? Ekipa koja stoji iza svega ima prilično dobar njuh kada su u pitanju informacije o uređajima koji tek trebaju debitirati. Prethodne godine su “procurili” fotke digitizera iPhonea 5 i iPada mini, kao i stražnje kućište iPhonea 5 i neke dijelove Blackberry Z10 modela, a to su tek najznačajniji pogotci. Njihovi izvori su prilično kredibilni a sumnja se da su neki uposleni u samom Foxconnu.

Ako pitate nas, pristupačniji iPhone već odavno nije fikcija. Taj uređaj pojavit će se na tržištu prije ili kasnije jer je potražnja za njim nedvojbena. Lično ne bih imao ništa protiv kada bi nalikovao na koncept prikazan na naslovnoj fotki jer ga ubrajam među najljepše Apple koncepte. Što vi mislite? Ovo su još neke od glasine koje smo čuli o “jeftinom” iPhoneu:

  • Dejan

    Po meni, ovo je zaista razočaravajuće, jer je Apple, kao što svi znaju, jedna firma koju odlikuje kvalitet, cena i popularnost, mislim da bi ova jeftinija verzija iPhone-a, totalno uništila čari Apple-a. Sa druge strane, nema puno nas koji možemo da priuštimo nove i skuplje iUređaje, pa se verovatno iz tog razloga Apple odlučio za ovu stvar, ali opet govorim, to će totalno srozati ime “iPhone”.. :(

  • Jadni Steve se zbog ovoga okreće u grobu…

  • Maki

    Apple moze napraviti i jeftin, a kvalitetan uredjaj ! Zasto mora znacit da ce bit slab? Pa do sad je svaki model bio precijenjen i dovoljno su love zgrnuli da ponude nesto i za sire mase, jer ova politika do sad ce ih doci glave. U cijelom svijetu je lose, i svake godine prosuti pravo malo bogatstvo za tel? Ludost, a realno ne vrijedi toliko, ja koristim iPhone od prvog modela, al sam zapeo na 4 i ne pada mi na pamet davat lovu iznad cijene iphonea 4