Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> Fotke novog Dock priključka
ipad-mini-iphone-5-dock11

Fotke novog Dock priključka

Umanjeni Dock priključak je po mnogima najlogičnija Apple glasina ove godine. Više puta smo naglasili ono što već znaju i ptice na grani – trenutni dock priključak Apple koristi  cijelo desetljeće. U odnosu na druge, standardizovane načine povezivanja ovaj nije baš malen a svaka ušteda prostora u modernim smartphoneima je dobrodošla.

Prvo se šuškalo da će dock priključak umjesto 30 imati 16 ili 19 “iglica” ali iOS 6 beta je skrivala u linijama koda dokaz da ipak trebamo očekivati 9. Iako je svako navodno iPhone 5 kućište koje smo vidjeli na fotkama podržavalo ovu glasinu nikada nismo imali konkretnijih informacija. Nije da ih imamo i danas ali ekipa sa 9to5mac dokopala se fotki na kojima se pobliže može pogledati (navodni) novi i umanjeni dock priključak. Ovaj priključak trebao bi ukrastiti kako iPhone 5, tako i iPad mini za kojeg se također očekuje da bude prikazan 12. rujna. Na fotkama možemo vidjeti 8 pozlaćenih iglica a navodno bi metalna baza trebala da bude deveti član ove obitelji. Tu je i čitava četa popratnih flex kablova koji će ovaj priključak vezati sa Logic Boardom.

Vrijeme polako ističe a mi postajemo sve više nestrpljivi. Što će nam donijeti iPhone 5? Je li iPad mini još jedan mit? Pitanja na pitanja. Uskoro ćemo znati i potrebne odgovore.

  • i4

    pa ne izgleda bas ko i onaj sa slike prototip iz bangkoka

    • Uopce me ne zanima kako ce izgledati samo nake je manji i nek se kable moze ukopcati sa obje strane kao na Mac Book Airu :)

  • lektor

    slažem se, nek je manji neka se lakše kopča ;)
    i daj više nešto riješite sa like omizio prozorom, nemojte da moram biti dosadan!