Wednesday, 20 December, 2017
Home >>> Glasine >>> Foxconn proizvede 150 000 komada iPhonea 5 dnevno?!
iphone-5-koncept-dizajn-main-460x250

Foxconn proizvede 150 000 komada iPhonea 5 dnevno?!

Rujan je već u ozbiljnom zamahu a mi iPhone 5 još nismo vidjeli. Glasine o novom uređaju, pak, vidimo svaki dan. Najnovija dolazi od DigiTimesa čiji izvor govori kako proizvodnja iPhonea 5 polako dostiže puni kapacitet. Dobavljači pojedinih komponenti kao što su TPK Holding (proizvođač touch panela), Dynapack (proizvođač baterija) i Laragan Precision (proizvođač leća za kamere) rade punom parom dok Foxconn (zaslužan za sklapanje iPhonea) proizvede 150 000 jedinica na dan!

Prema predviđanjima 5 do 6 miliona iPhonea 5 trebalo bi biti proizvedeno do kraja rujna a u posljednjem kvartalu ove godine čak 22 miliona jedinica. Foxconn će, prema tim brojkama, na svoja “leđa” uzeti 85% proizvodnje iPhonea 5. Iako se ranije smatralo da će tvrtka Pegatron dobiti veći udio u proizvodnji novog iPhonea, isti bi trebao iznositi oko 15%, s tim da prve jedinice proizvedene od strane Pegatrona na tržište stižu tek početkom naredne godine. Ovaj put izvori nisu spomenuli nikakve detalje oko dolazećeg uređaja. Da li je u pitanju jedan ili čak dva nova modela? Što je sa N94 prototipom za koji se smatralo da će biti pristupačniji iPhone 4S? Dosta ljudi je mišljenja kako lansiranje jeftinijeg iPhonea nije pravi put za Apple te da bi se trebali držati dosadašnje poslovne politike te uporedo sa novim prodavati i prošlogodišnji model. Takva strategija očito daje rezultate jer drugi najprodavaniji smartphone u SAD trenutno je iPhone 3GS, odmah iza iPhonea 4. Što vi mislite? Da li bi razmotrili nabavku, takozvanog, povoljnijeg iPhonea?

Pratiti nas možete i preko naših Facebook i Twitter stranica.

 • Ivan

  I sad neka mi netko kaže da ova varijanta ne izgleda bolje nego ona iz članka “Photo Stream Beta ukazuje na dizajn iPhonea 5?”

 • Tome

  Sranje…. To će biti 4S a ne IPHONE 5

 • Tome

  Sranje…. To će biti 4S a ne IPHONE 5

 • žutiFrajer

  Sa 100% sigurnošću mogu napisati da dolazi iPhone 4S. Za iPhone 5 još se zna. Informacija je dobivena iz Njemačkog Media Markta gdje več u sustavu za nabavu imaju evidentirano artikal iPhone 4S i zaprimaju rezervacije za uređaj. Inače ako kome treba mogu ga dobiti među prvima kada stigne u Europu. Ja jedva čekam. mail: proba1313@yahoo.com