Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Glasine – iPhone 8 će doći u dvije nove veličine s drugom vrstom zaslona
iphone-8-koncept

Glasine – iPhone 8 će doći u dvije nove veličine s drugom vrstom zaslona

Nakon nedavnog posjeta Aziji, iz analitičarske tvrtke Barclay Research došla je tvrdnja da će iPhone 8 sljedeće godine stići sa zaslonima drugih veličina, iako će sam uređaj ostati istih fizičkih dimenzija. Naime, radi se o zaslonima od LG, Samsunga i Sharpa, koji će biti OLED i bez rubova, što će omogućiti iPhonima da imaju veće zaslone, a da uređaj ostane iste veličine.

Obični model će porasti s 4.7 na 5 inča, a Plus model će porasti s 5,5 na 5,8 inči. Također se navodi da će iPhone izgubiti svoju takozvanu bradu (chin) gdje stoji home gumb, a da će home gumb biti prebačen na sam display ili na pozadinu uređaja.

OLED zasloni imaju vrlina i mana u usporedbi s LCD zaslonima, mada su u nekim situacijama bolji za pametne telefone, budući da koriste manje energije, te se mogu upaliti samo dijelovi zaslona dok ostatak može biti ugašen kao na nakim današnjim Android telefonima.

iPhone 8 Koncept
iPhone 8 Koncept – OLED bi dozvolio zaslone bez rubova i mogučnost da neki djelovi zaslona budu upaljeni cijelo vrijeme kao na primjer sat ili click to unlock poruka na lock screenu.

Naravno, ovo su još uvijek samo glasine deset mjeseci prije izlaska novog uređaja. Vrlo je moguće da su izmišljene radi publiciteta, ali može biti da Apple, kao i uvijek, izrađuje više prototip verzija iPhona, kako bi ustanovili koji je u svakodnevnom životu najlakše koristiti.

Međutim, “gdje ima dima ima i vatre”, prema staroj poslovici. Tako već znamo da je Tai Jeng-Wu (predsjednik kompanije Sharp koja bi trebala proizvoditi ove OLED zaslone) praktički potvrdio da će sljedeće verzija iPhona stići s OLED zaslonima.

No što vi misite? Što očekujete od novog iPhonea ili što biste željeli vidjeti na njemu?

  • Sinn

    štogod retro napravili, ne sumnjamo da će to proglasiti “revolucijom”