Friday, 27 October, 2017
Home >>> Glasine >>> iOS 7.0.3 izlazi narednog tjedna?
ios_7

iOS 7.0.3 izlazi narednog tjedna?

Bez obzira koliko temeljito testiranje proveli, ne možete na tržište izbaciti temeljito revidiran OS i očekivati da se ne pojave nikakvi bugovi. iOS 7 je stabilan poput svojih prethodnika ali problemi su i dalje mogući.

Nakon što su nedavno otkriveni bugovi koji omogućuju zaobilazak sigurnosnih značajki direktno sa Lock Screena, te nakon što su se korisnici žalili na trajanje baterije i greške u funkcioniranju iMessage servisa, čini se kako će Apple narednog tjedna izbaciti iOS 7.0.3, kao još jednu manju reviziju prije iOSa 7.1 za koji se očekuje da će biti predstavljen sa novim iPad modelima nešto kasnije ovog mjeseca.

Jonathan Geller sa BGR bloga je od svojih izvora saznao da je Apple odaslao iOS 7.0.3 uposlenicima i partnerima kako bi se završila finalna testiranja. Iako nisu sigurni kad bi novi firmware trebao biti dostupan očekuje se da će se to desiti narednog tjedna. Koje će greške biti adresirane putem ove nadogradnje takođe nije poznato.

Moramo napomenuti kako je BGR tokom minulih mjeseci imao par priličnih promašaja kad su glasine u pitanju. Prisjetimo se da su njihovi izvori tokom osmog mjeseca čak dva puta najavljivali nove beta inačice iOSa 7 što se na kraju ispostavilo pogrešnim. Možda ih ova glasina uspije vratiti na pravi put.

 • Milorad

  iOS 7 je super i radi extra, jer prva beta ios-a 7 kad je tek izasla 10 juna radila je kao neki android koji je pusten za javnost.odnosno Samsung Ace

 • Nina M. Tatty

  Je l’ bi mi rekli, sta mozemo da ocekujemo od iOS 7.1, koje novine, pogodnosti i iznenadjenja :)
  Izvinjavam se ako je o tome negde vec bilo reci, promaklo mi je

  • Još se ne zna.

   • Branislav Opacic

    Cao svima.
    Uff, za mene samo problemi sa sedmicom, unisti mi bateriju, usage i standby su mi gotovo isti sve vreme (mala razlika), baterija ne izdrzi ni 8 sati, preko noci gubim i do 50%, nema sta nisam probao, sve moguce kombinacije, restore u svim oblicima…
    Na 6.1.2 na kom sam imao JB, desavao se slican problem, usage i standby su bili potpuno izjednaceni, posle dosta patnje ispostavilo se da je resenje bilo u Location services sve staviti na off, osim setting time zone, naravno uz to da su mi mailovi bili na fetch, i u notification sam poiskljucivao nepotrebstine.
    Nadam se da ce Apple uspeti da resi ovaj problem softverske prirode novim update-om.
    Pokajah se sto sam presao na ios 7.
    (koristim iPhone 4s)
    Pozdrav