Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iOS 7.1 dolazi 15. ožujka?
ios-7-mdm-appleinsider

iOS 7.1 dolazi 15. ožujka?

iOS 7.1 je do sada prošao kroz čak pet beta inačica a generalni konsenzus nalaže kako će on svim korisnicima kompatibilnih uređaja biti dostupan narednog mjeseca. Blog AppleInsider je pronašao izvor koji ne samo da potvrđuje datum nego donosi i druge detalje o novom firmwaru.

Kroz pet pomenutih beta verzija vidjeli smo manje promjene u vidu poboljšanih performansi i izmjena u korisničkom sučelju. Neimenovani izvor sada za AppleInsider govori kako Apple surađuje sa odabranim MDM kompanijama (Mobile Device Menagement – upravljanje mobilnim uređajima) i institucijama kako bi iOS bio još više pogodan za izvršavanje zadaća u tvrtkama, školama i slično. Unaprijeđene MDM mogućnosti trebale bi biti ugrađene u iOS 7.1 koji bi korisnicima trebao biti dostupan oko 15. ožujka.

MDM unaprijeđenja bi obrazovnim i poslovnim instuticijama dala mogućnost da konfigurira veći broj iUređaja koji će koristiti uposlenici, studenti, školarci. To podrazumijeva kreiranje profila korisnika, ograničavanje instalacije aplikacija, blokiranje web stranica pa čak i (po potrebi) isključivanje kamere (interesatno naročito za vojsku i slično).

Iako ove mogućnosti neće biti zanimljive običnim korisnicima one će pomoći Appleu da se u još većoj mjeri progura na poslovno tržište velikih nabavki. Imate li vi želja za iOS 7.1?

  • Anes Spahic

    Dali se moze instalirati na postojeci Jailbrejk iuredzaj da pritome ostane jailbrejk ? Ip 4 jb. 7.0.4

  • ivan

    nemože,moraš maknit jailbreak stavljanjem novijeg iosa tj restore i onda tek jb