Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iOS 7 mogao bi biti dostupan svima već 10. rujna?
ios-7-main

iOS 7 mogao bi biti dostupan svima već 10. rujna?

Mnogi Apple štovatelji već neko vrijeme u svom kalendaru imaju zabilježen 10. rujan. S priličnom sigurnošću smatra se kako će na ovaj datum Apple predstaviti iPhone 5S, te vjerovatno i iPhone 5C. Korporativni mail koji je, navodno, pobjegao sa servera kompanije Nuance želi nas uvjeriti da će tog dana iOS 7 (General Availability) biti dostupan korisnicima svih kompatibilnih uređaja.

lvjhcvkapskzq_small

Za neupućene, kompanija Nuance je izrazito važan strateški partner Applea koji je (između ostalog) odgovoran i za Siri. Ako menadžment ove kompanije svojim developerima pošalje mail s takvim sadržajem skloni smo pomisliti da tu nema greške, zar ne? Logika nalaže drugačije. Uobičajena je praksa da Apple nakon predstavljanja novog iPhonea tek odašalje developerima GM inačicu novog iOSa. Tu se ostavi prostora za prednarudžbe novog uređaja koje obično traju tjedan dana, te se da prilika developerima da još jednom testiraju svoje aplikacije na novom OSu.

Da bi iOS 7 bio dostupan svima na datum predstavljanja novih iPhonea moraju se desiti dvije stvari. Kao prvo, GM inačica iOSa 7 morala bi stići do developera već u narednim danima. Pod dva, iPhone 5S i 5C morali bi biti dostupni u dućanima već na taj datum (što se opet kosi sa Appleovom uobičajenom praksom).

U međuvremenu je Nuance pomenuti mail uklonio sa svojih servera. Dakle, apsolutno ne bi bilo nemoguće da iOS 7  bude dostupan svima 10. rujna ali bilo bi neobično, u najmanju ruku. Druge aktuelne tračeve pročitajte u nastavku:

 

Izvor: Owen Williams

 • NWA

  Imam Iphone 5 IOS 6.1.4 otkljucan x-simom. Da li cu ja moci updatetovati na IOS 7 s tim da ne zakljucam tel? Negdje sam procitao da ovaj sad xsim moze raditi na IOS7.

  • sulejman

   mozes mi reci gdje mogu nabaviti taj x sim i ako moze link, please!!!!

 • pavaroti

  iOS 7 GM će večeras biti dostupan developerima, poslije 19 h…

 • Boy_1

  @pavaroti
  Od kud ti ta informacija da ce danas biti pusten iOS7 GM developerima?