Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> iOS 8.0.1 i iOS 6 Maps skandali vezani za jednog čovjeka?
iOS8_icon

iOS 8.0.1 i iOS 6 Maps skandali vezani za jednog čovjeka?

Prema članku koji je jučer objavio Bloomberg, jedan menadžer provjere kvaliteta u Appleu je odgovoran za dva najveća softwareska skandala koja su pogodili Apple u zadnjih par godina – bugoviti iOS 8.0.1 i fijasko sa Apple mapama prilikom lansiranja iOS 6.

Navodi se kako je pomenuti menadžer na čelu tima koji broji više od 100 ljudi i kako je zadužen za testiranje iOSa prije izbacivanja novih inačica operativnog sustava u javnost. Iako postoje automatizirani sistemi provjere novog softwarea, u Appleu i dalje najviše pažnje predaju ljudskom faktoru u testiranju. Kao i svaki mač, i ova priča ima dvije oštrice. Izvori tvrde da samo probrani, vrhovni menadžeri u Appleu imaju pristup uređajima koji još nisu predstavljeni, te u svjetlu te činjenice možemo lako zamisliti kako je nedovoljno testiranje konkretnih problema na novijem hardwareu dovelo do problema kod vlasnika posljednje dvije iPhone generacije prilikom iOS 8.0.1 nadogradnje.

Unatoč izvještajima od prije dvije godine, čini se da pomenuti menadžer nije uklonjen iz tima za testiranje kvaliteta. Da li je iOS 8.0.2 popravio greške na vašem uređaju?

  • robi

    NIJE… pogledaj malo bolje…