Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPad 5 pratit će dizajn iPada mini?
ipad-5

iPad 5 pratit će dizajn iPada mini?

Glasine, glasine i još glasina. Ne možemo reći da je ova godina započela sa nedostatkom ovakvih izvještaja i analiza a nadam nam stiže još jedno čiji je autor analitičar Ming-Chi Kuo, uposlenik tvrkte KGI Securities.

ipad5

Prva zanimljivost je da Kuo vjeruje kako će iPad 5 biti predstavljen u trećem kvartalu poslovne godine (umjesto u ovom kako su neke glasine nalagale). Smatra se da bi slijedeća generacija “punokrvnog” iPada trebala preuzeti neke dizajnerske smjernice od iPada mini a konkretno se misli na uže rubove oko zaslona. To bi značilo da će i taj model koristiti iOS sa revidiranim multi-touch sustavom koji iPadu mini pomaže da ne reaguje na slučajne dodire zaslona te da prepoznaje konkretne komande. Sigurna je opklada da će uređaj biti još tanji i lakši od aktuelnog modela.

ipad5-1

Kuo očekuje da će skupa sa iPadom 5 biti predstavljen i iPad mini sa Retina zaslonom a smatra kako TV uređaj sa Apple logom neće ugledati svijetlo dana ove godine. Iako se neka njegova predviđanja ne poklapaju sa mišljenjem drugih analitičara, bitno je napomenuti da je Kuo pogodio da će iPad 4 biti predstavljen prije kraja prethodne godine (što u to vrijeme nije imalo previše smisla).

Da li vam se dopada iPad mini sa užim rubovima sa strana zaslona, da li bi to voljeli vidjeti i na “velikom” iPadu?

 

Izvor

 

  • volio bih da ipad 5 ima ovakav dizajn… a za iphone 5s, 6 new iphone sto vec mislim da ce imati 4.3 incha s tim da ga nece produživati nego će samo ovih 0.3 incha nadodati s obadvije strane… i imat će app mrežu 5×5 onda ako bude tako