Saturday, 31 July, 2021
Home >>> Glasine >>> iPad Air 2 će imati A8X čip i 2GB RAM memorije?
A8X-Apple.club_.tw-001

iPad Air 2 će imati A8X čip i 2GB RAM memorije?

Za dva dana Apple će nam predstaviti nasljednika iPad Air modela. Još prošli tjedan pojavile su se prilično mutne fotke koje su prikazivale Logic Board ovog uređaja a jučerašnja tura je mnogo jasnija te bolje otkriva detalje.

Po svemu sudeći, iPad Air 2 će se isporučivati sa unaprijeđenjim Apple A8X čipom i 2GB radne memorije. Od udvostručene radne memorije će profitirati svi korisnici te će multitaskanje biti fluidnije kao i generalna brzina uređaja. Uvedemo li u jednačinu A8X koji će biti jači od A8 čipa koji se ugrađuje u iPhone 6 modele, iPad Air druge generacije mogao bi se ispostaviti kao jako sposoban uređaj.

Sigurno se pitate zašto Apple ponovo koristi jači čip za iPad nego za iPhone. Pogledamo li nekoliko godina unazad logika postaje očigledna. iPad Air 2 će, najvjerovatnije, imati zaslon još veće rezolucije od svojih prethodnika, zaslon kojem će trebati brža grafika i procesor da bi sliku efikasno “gurao” na sve te nove piksele. U svakom slučaju ćemo u četvrtak znati sve što nam je Apple zakuhao za ovu jesen.

Story and image credits: apple.club.tw

  • alpine

    Sto ce iOs-u 2GB rama kad on sasvim fino radi i sa 512 a sa 1Gb, leti? :P