Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPad Air 3 postaje dio iPad Pro obitelji, dobija i 12MP kameru?
iPad-Air-2-silver-back-camera-1024x776

iPad Air 3 postaje dio iPad Pro obitelji, dobija i 12MP kameru?

Čini se kako je najveće lutanje glasina vezanih za uređaje koje će Apple predstaviti ovog mjeseca bilo vezano za njihovo ime. iPhone 6c kao prva verzija se promjenilo u iPhone 5se dok nije došao naziv iPhone SE, a krajem prošle sedmice pojedini izvori su govorili kako nećemo vidjeti iPad Air 3 nego će 9,7″ iPad sada biti dio iPad Pro obitelji.

Logika iza tog naziva se objašnjava činjenicom da je i MacBook Pro dostupan u inačicama sa 13″ i 15″ zaslonom pa će i iPad Pro se nuditi u inačicama od 9,7″ i 12,9″. Navodno će manji model podijeliti većinu hardware-a sa jesenas predstavljenim 12,9″ modelom. 9to5Mac sada izvještava kako će ovaj model dobiti i 12MP kameru, a njihovi izvori objašnjavaju kako su vidjeli prototipove koji imaju modul kamere koji je istovjetan onom koji se može naći na iPhone 6s modelima. Time bi bio u prednosti nad većim modelom koji koristi 8MP senzor. Ovaj model je dosta manji pa je veća vjerovatnoća da će ga više ljudi nositi sa sobom i željeti da fotkaju.

iPad Pro 9,7″ bit će predstavljen u drugoj polovini ovog mjeseca skupa sa novim 4″ iPhone modelom i novim dodacima za Apple Watch. Ostalo je da Apple pošalje službene pozivnice medijima.