Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPad mini 2 dobit će 64 bitni čip i Touch ID?
413777-ipad-5-ipad-mini-2-release-date-trimmed-profile-touch-id-new-colour-op

iPad mini 2 dobit će 64 bitni čip i Touch ID?

U trenutku kada uzbuđenje oko iPhonea 5s/5c polako opada stižu nam nove glasine o iPadu mini druge generacije za koji se očekuje da će biti predstavljen ovog listopada.

Među blogerima i njihovim izvorima u industriji trenutno postoji konsenzus da ove godine iPad mini neće dobiti Retina zaslon. Informacije koje su trenutno u protoku govore kako će taj uređaj imati druge adute. Na Kineskoj stranici Weibo prvo se pojavilo nekoliko slika iPada mini sa srebrnim prstenom oko Home gumba što nalaže ugradnju Touch ID senzora. Uređaj na slikama je zlatne boje poput iPhonea 5s.

 

Gold-iPad-mini-2

Ni tu nije kraj. Generalno dobro upućeni Sonny Dickson je na Twitteru komentirao kako će se iPad mini 2 isporučivati sa istim 64 bitnim procesorom koji koristi iPhone 5s! Kako bi se smanjili troškovi proizvodnje a time i cijena uređaja prošlogodišnji model se i danas isporučuje sa starim Apple A5 čipom a njegov nasljednik – A6 se očekivao u ovogodišnjem modelu.

 

 

 

S druge strane trebamo se sjetiti kako je Apple prošle godine brže – bolje u sve novopredstavljene uređaje uveo Lightning kabl a ugrađivanjem najnovijeg revolucionarnog čipa u što više iUređaja omogućilo bi bržu evoluciju samog iOS ekosistema. Sonny takođe spominje kako će iPad mini 2 i izbor boja dijeliti sa iPhoneom 5s (space gray, gold i silver).

Pokaže li se ovo istinitim osobno bih bio više zainteresiran za ovaj uređaj nego da je u suprotnom scenariju dobio Retina zaslon. Što vi kažete?

Izvor: AppleBitch.com

 • iHaaa

  Ja kazem da bi trebao izac sa svim ovim + Retina ofc

 • Ivo

  NARAVNO!

 • danijel

  ne razumjem cemu 64 bit a 1giga rama…..??????????????????

  • Ivo

   Arhitektura ce se raditi kako treba! Ne trebas znati.

  • samo gost

   Keshiranje aplikacija, naprednija arhitektura, gledanje za buducnost, itd. Posve jednostavna stvar. 64bit nije samo za vise ram memorije. Proguglaj malo.

 • klick

  a ja mislim da bi trebali spustiti cijenu !