Tuesday, 25 February, 2020
Home >>> Glasine >>> iPad mini 2 mogao bi imati debelje kućište zbog Retina zaslona
ipadmini2

iPad mini 2 mogao bi imati debelje kućište zbog Retina zaslona

Ostalo je još tjedan dana do prezentacije novih iPad modela. To znači da ćemo u idućih nekoliko dana biti bombardovani glasinama. Neke je, ipak, bitnije saslušati no druge.

Trenutno je vjerovatno i najveće pitanje da li će iPad mini druge generacije dobiti Retina zaslon ili ne. Iako se u početku mislilo da se to neće desiti, većina upućenih ipak smatra da hoće. Japanski blog Macotakara čak tvrdi da su nedavno viđene futrole za ovaj model koje su nešto deblje od onih koje se prodaju i odgovaraju još aktualnom modelu. Shodno tom pronalsku iPad mini 2 bi trebao za 0,2mm biti deblji od svog prethodnika.

S obzirom da znamo kako se Apple gotovo religiozno trudi da smanji težinu i debljinu svakog slijedećeg modela ovo bi moglo značiti samo jedno. iPad mini 2 će uistinu dobiti Retina zaslon a kućište je uvećano kako bi se mogla smjestiti baterija većeg kapaciteta. Slično se desilo i kada je predstavljen iPad treće generacije koji je zbog veće baterije bio zadebljan 0,6mm u odnosu na drugu generaciju.

Iako je ta logika nepobitna bitno je napomenuti da se i dalje još suočavamo sa glasinama te da prave podatke nećemo imati do idućeg tjedna.