Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPad mini 4 dobija sve iPad Air 2 značajke u umanjenom pakovanju?
iPad-mini-4-main1

iPad mini 4 dobija sve iPad Air 2 značajke u umanjenom pakovanju?

Vrijeme brzo prolazi te je podatak da ove godine dobijamo već četvrtu iPad mini generaciju izaziva blagu nevjericu. Japanski blog Mac Otakara sada ima novu turu glasina koje se bave iPad mini 4 specifikacijama, ali njegovim većim bratom – narednom iPad Air generacijom.

iPad mini 4 bi, u biti, trebao biti umanjena verzija iPada Air 2. Njegovo kućište bi trebalo imati debljinu od samo 6,1mm, dobit će i 8MP iSight kameru skupa sa svim softwareskim značajkama koje ova kamera ima na iPadu Air 2. Zaslon će ostati istih dimenzija, dakle 7,9 inča ali će se koristiti laminirani zaslon sa antireflektivnim premazom baš kao u još aktuelnom, većem modelu. Sve bi to trebao pokretati Apple A8 procesor te u performanse ne sumnjamo.

Detalja nema mnogo, ali u izvještaju se takođe spominje kako bi iPad Air 3 očekivano dobio novi Apple A9 čip a ponovo se šuška i o većem 12,9″ iPad pro modelu. Mac Otakara se etablirao kao blog sa prilično solidnim izvorima te su u prošlosti više puta bili u pravu nego što su promašili neka predviđanja ali glasine kao glasine nikad ne treba uzimati 100% kao ozbiljne.