Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iPad mini mogao bi biti predstavljen za dva tjedna
ipadmini

iPad mini mogao bi biti predstavljen za dva tjedna

Pošto smo se u prethodnim tjednima trudili da vam donesemo što više informacija o iPhoneu 5 te šestoj generaciji iOS operativnog sustava malo smo zaboravili na glasine. Vrijeme je da to ispravimo. Najnovije glasine govore kako se u Appleu spremaju da idućeg tjedna , ili točnije u narednu srijedu, pošalju pozivnice za event koji bi se održao točno tjedan dana nakon toga – 17.10.2012. Što će nam Cook i ekipa predstaviti tada? Pa iPad mini, naravno!

Jeftinija iPad inačica navodno se već naveliko proizvodi u Foxconnovoj fabrici u Brazilu. Ono što znamo od prije su sugestije o zaslonu koji će mjeriti 7.85″ te da će uređaj krasiti uski rubovi sa lijeve i desne strane. Google bilježi solidne uspjehe sa svojim 7inčnim Nexus 7 tabletom a prošle godine zapaženi Kindle Fire upravo je dobio nasljednika. Više puta smo naglasili kako Apple sasvim sigurno treba tržištu ponuditi manji tablet a vremenski raspored koji sugerira ova glasina bio bi odličan. Vidimo li novi iPad mini 17. listopada na pozornici to će značiti da će redovi ispred dućana se početi stvarati neka 2-3 tjedna nakon toga te će Apple imati jako “vruć” i poželjan uređaj za ponuditi tik uoči blagdanske sezone.

Mnogi se igraju i pogađanja cijene tog uređaja. Nexus 7 i Kindle Fire HD koštaju po 200$ te se postavlja pitanje da li će i Apple novi uređaj ponuditi po istoj cijeni. S obzirom da novi iPod touch u startu košta 299$ nekako mi je teško povjerovati da bi iPad mini koštao manje. Ostaje nam da se strpimo još dva tjedna.

Izvor: Fortune

  • Miroslav

    Cijena od 200-300$ bi bila OK.