Tuesday, 27 July, 2021
Home >>> Glasine >>> iPad mini mogao bi imati uže rubove na stranama
ipadmini

iPad mini mogao bi imati uže rubove na stranama

Po zadnjim glasinama ostalo nam je manje od mjesec dana do predstavljanja novog iPhonea, iPod toucha i iPada mini tako da sad navodni dijelovi i fotke iskaču na sve strane. Izvore voljne da izlaju pokoju tajnu ponovo je pronašao blog 9to5mac. U svom članku oni spominju nekoliko detalja o kojima do sada nismo čuli ništa ili sasvim malo. Njihov izvor smatra da će iPad mini imati uže rubove sa svoje lijeve i desne strane te da će zbog toga više nalikovati na iPhone ili iPod touch nego na iPad. Pored toga spominje se mikrofon koji bi trebao biti smješten straga te odvojeni gumbovi za pojačavanje/smanjivanje zvuka.

Na temu iPada mini oglasio se i John Gruber (čiji blog DaringFireball ima priličnu težinu u tech svijetu), te je napravio analizu glasina koje smo čuli u posljednje vrijeme. I Gruber se slaže sa novom glasinom o užim rubovima a najzanimljiviji dijelovi njegovog seciranja po glasinama spominju istu razlučivost zaslona kao na prve dvije generacije iPada. Po Gruberu iPad mini neće imati gigantsku bateriju kao iPad 3 (a i zašto bi kad sasvim sigurno neće biti pokretan istim hardwareom) a to će ga učiniti jako tankim, gotovo trećinu tanjim nego što je Nexus 7.

Svi se slažemo kako Apple treba izbaciti iPad mini na tržište ali ove glasine nameću nekoliko pitanja. Ako će manji iPad imati rubove poput iPhonea kako ga onda ispravno držati a da rukama ne pokrivamo zaslon? Sa takvim vizuelnim identitetom iPad bi sad više nego ikada postao iPod touch na steroidima.

  • davor

    samo jos tezi za drzat.. ko ponekad drzi sa strane..

  • Zveki

    A da mi pricekamo jos mjesec dana pa onda komentiramo???
    Kako komentirati nesto sto jos ustvari ne “postoji”!?
    Daj boze da se pojavi ali do onda bye bye!