Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iPad Pro će koristiti NFC, Force Touch i USB-C tehnologije?
Apple-stylus-concept-Martin-Hajek-009

iPad Pro će koristiti NFC, Force Touch i USB-C tehnologije?

Napredniji i veći iPad je tema glasina već neko vrijeme. I iako je u zadnje vrijeme priča oko ovog uređaja pomalo ispuhala, nova glasina koju prenosi AppleInsider daje joj novi vjetar u jedra.

Prema neimenovanom izvoru, koji je progovorio za ovaj blog, iPad Pro će imati zaslon od 12,9″ (o čemu se već dugo špekulira), te razne značajke koje su novine za iPad: NFC, Force Touch tehnologija, USB-C, Bluetooth olovčica i slično. Za pomenutu Bluetooth olovčicu (stylus) se govori kako će biti osjetljiva na pritisak što će je činiti idealnim partnerom za novi Force Touch zaslon te bi iskustvo korištenja ovog tableta bilo različito od svega što smo imali prilike vidjeti. Dodatak NFC čipa je zanimljiv iz razloga što je diskutabilno da bi Apple uveo Apple Pay plaćanje za robu i usluge od strane kupaca. S druge strane, vlasnici manjih preduzeća bi mogli iPad Pro koristiti kao terminal za dobivanje Apple Pay uplata od svojih kupaca i klijenata.

Pomenuti izvor je još napomenuo da sudeći po kućištima koja su trenutno u fazi razvoja za ovaj uređaj, Apple je predvidio mjesto za dva porta što bi značilo da bi iPad Pro dobio mogućnost USB-C povezivanja ali i zadržao Lightning port. Govora o tome kada bi mogli vidjeti ovaj uređaj još nema pa bi najbliža, eventualna, pretpostavka bila mjesec listopad.

 

Featured image credit: Martin Hajek