Thursday, 21 December, 2017
Home >>> Glasine >>> iPad Pro dolazi kasnije tokom godine?
iPad-Pro-family

iPad Pro dolazi kasnije tokom godine?

Iako se očekivalo kako će Apple krenuti sa proizvodnjom iPad-a Pro nekad na proljeće, te ga eventualno predstaviti u ožujku, novi izvještaj koji je objavio Bloomberg govori drugačije. Prema njihovim izvorima, zbog problema u proizvodnji Apple je gurnuo proizvodnju novog iPad modela za rujan ove godine, što bi ujedno značilo da u prodaju neće krenuti do početka 2016.

Suprotno od mnogih drugih, poznati analitičar Ming-Chi Kuo je ranije izjavio kako iPad Pro neće doći na proizvodne trake prije drugog kvartala ove godine, te kako bi mogao dobiti stylus (olovčicu) koji bi se prodavao odvojeno. Kad smo već kod značajki, drugi članak koji je objavio WSJ govori o tome kako će 12,9″ iPad Pro imati USB 3.0 portove te portove za spajanje tipkovnice i miša. Dok USB portovi imaju smisla iz razloga što bi otvorili vrata za spajanje perifernih memorijskih jedinica, sporadično pominjanje “portova” za miš i tipkovnicu podiglo je mnoge obrve. Da li se ovdje ipak radi o portu pomoću kojeg bi se ovaj uređaj spajao na neki dock koji bi bio kombinacija trackpada i tipkovnice (slično što Microsoft radi sa svojim Surface tabletima), ostat će misterija do daljnjeg.

iPad Pro bi ovim postao prvi iUređaj koji se isporučuje sa USB portovima, ali i prvi uređaj koji bi podržavao miš kao ulazni uređaj. Ako bi se morali igrati pogađanja rekli bi kako ćemo iPad Pro vidjeti na prezentaciji sa osvježenim iPad-om Air ove jeseni. Što vi mislite o svemu ovome? Imaju li miš i tastatura smisla na jednom tabletu imajući u vidu njegovu ozbiljniju namjenu?