Wednesday, 20 December, 2017
Home >>> Glasine >>> iPhone 4S bit će dostupan i u verziji sa 64GB?
iphone64gb

iPhone 4S bit će dostupan i u verziji sa 64GB?

Želite iPhone sa 64GB flash memorije? Možda ga i dobijete uskoro.

Za slučaj da ste mislili kako se iPhone glasine neće pojavljivati u ovo nekoliko dana do prezentacije novog modela grdno ste se prevarili! Mr. X, navodni Apple uposlenik i glavni “krivac” za glasinu kako se iPhone 4S pojavio u appleovoj bazi podataka, danas se obratio portalu 9to5Mac sa novom informacijom. Kratko i jasno, izjavio je da će nadolazeći iPhone biti dostupan u tri opcije kada je memorija u pitanju.

Kako sada da interpretiramo ovu trosmislenu izjavu? Postoji više opcija: iPhone kodne oznake N94 bit će dostupan u verzijama od 16GB, 32GB i 64GB ili 8GB, 16GB i 32GB. Kritika na račun krajnjeg kapaciteta iPhonea 4 od 32GB nije strana Appleu. Dosta korisnika ovog uređaja poželjela je više memorije za svoje sadržaje a naročito neobičan je nedostatak verzije od 64GB ako znamo da su kako iPad tako i iPod touch dostupni sa tolikim kapacitetom flash memorije. Da li će Apple popraviti ovaj propust vidjet ćemo vrlo brzo. U međuvremenu, ne treba zaboraviti ni glasinu koja je govorila kako će ubrzo i iPhone 4 biti dostupan u verziji od 8GB (po istom scenariju koji je važio i za iPhone 3GS). Pokaže li se ona točnom nije teško vjerovati da će Apple izbjeći da ponudi i novi model tog kapaciteta.

Lično ne sumnjam kako će u naredna tri dana biti još zanimljivih glasina o novom iPhoneu, a u utorak ćemo se potruditi da vam donesemo sve novosti sa prezentacije.

Pratiti nas možete i putem naših Facebook i Twitter stranica.

Featured image credit: unwire.hk