Tuesday, 21 November, 2017
Home >>> Glasine >>> iPhone 4S/5 donosi i dorađenu antenu
iphone-4-460x250

iPhone 4S/5 donosi i dorađenu antenu

Novi trend u svijetu iPhone 5 glasina je na pomolu a u pitanju su glasine potkrijepljene navodnim dijelovima dolazećeg uređaja. Nakon što smo u posljednje vrijeme vidjeli bateriju, senzor kamere te zaslon sa digitizerom sada je na redu metalna traka antene.

Prva pomisao? Fotografije daju novi vjetar u leđa tvrdnjama o minimalnim razlikama u dizajnu iPhonea 5 u odnosu na iPhone 4. Iste donose vizuelnu uporedbu antena na modelima iPhone 4 GSM, iPhone 4 CDMA i iPhone 4S/5, gdje bi srednja antena na fotki bila ona od novog modela. Djeluje poznato? Još kako! U principu, ova antena istovjetna je anteni CDMA „četvorke“ ali sa dodanim mjestom za ladicu SIM kartice. Naravno, ne možemo isključiti mogućnost da gledamo u fake fotografije, naročito jer je tako nešto relativno lako montirati ili čak napraviti u stvarnosti te lansirati glasinu ali ne treba zanemariti ni moguću logiku Applea ako se ovo pokaže istinitim. Dual mode iPhone koji bi radio na dvije najzastupljenije mobilne mreže je nešto o čemu se raspravlja već neko vrijeme. Nije velika tajna da iPhone 4 CDMA ispod kože posjeduje Qualcomm Gobi čip koji je sposoban spajati se kako na GSM tako i na CDMA mreže. Kako je Verizon iPhone (većim dijelom) izbjegao antennagate pritužbe moguće je da Apple iskoristi modifikovani dizajn njegove antene uz dodatak SIM kartice.

Čista količina mogućih scenarija za nove iPhone modele ove jeseni postavlja ogromnu prepreku pred bilo kakvu razumnu analizu ovih fotografija. Možda je ipak u pitanju antena za jeftiniji iPhone 4S koji će biti predstavljen zajedno sa potpuno novim iPhoneom 5? Sigurno je samo da Tim Cook trlja dlanove jer svaka nova glasina je poput besplatne reklame za uređaj koji uskoro treba ponuditi na tržištu.

Pratiti nas možete i preko naših Facebook i Twitter stranica.

 

  • Adepttocss

    Ma kakve to idiotarije ljudi izmisljavaju? Samo da se nesto pise… Kakva 2 iPhona? Zasto bi to uradili? Gdje im je tu profit?? Ako bi se to ostvarilo, oba modela bi trebala imati bolju i jacu konfiguraciju od iPhona 4, i vise memorije(barem 64gb), a to bi znacilo da bi oba trebala imat dual core procesor i rama i novi gpu… Jedino sto mi se cini vjerojatnim je to da ce sadasnji iPhone 4 prodavati u 8gb verziji kao sto su to ucinili s iPhone 3GS…