Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 5 – da li su ovo slike novih dijelova?
teardowniphone

iPhone 5 – da li su ovo slike novih dijelova?

Pogledajte navodne dijelove iPhonea 5!

Postoje neke stvari koje se odvijaju gotovo po pravilu svake godine uoči izlaska novog iPhonea a jedno od tih je pojavljivanje fotografije pojedinih dijelova nadolazećeg uređaja. Činjenica da smo i ranije viđali dijelove za iPhone 5 ne čini današnje fotografije ništa manje zanimljivim. TVC Mall je site na kojem možete pronaći razne zamjenske dijelove za vaš iUređaj a od jučer moguće je nabaviti i dijelove za iPhone 5.

U pitanju su komponente kamere, baterija kao i flex kabl utora slušalica. Sjećate li se glasine kako će iPhone 5 imati 2 bljeskalice kamere? Da? Eh, ako ovdje stvarno gledamo u zamjensku kameru iPhonea 5 tu glasinu možemo baciti u koš za smeće. Vidljiv na slici je senzor kamere i popratni kablovi te, gle čuda, samo jedna bljeskalica (mada nećemo biti toliko hrabri da kažemo da druga bljeskalica nije u potpunosti zamisliva). Mnogi se nadaju da će senzor biti u mogućnosti da pravi fotke rezolucije 8MP ali ako je vjerovati ekipi sa iFixit ovaj senzor podržava samo 5MP. U što onda gledamo? Kamera navodnog jeftinijeg iPhonea?

Baterija na slici gotovo je identična bateriji koja se nalazi u četvrtoj iPhone generaciji. Tu sličnosti ne prestaju jer se i specifikacije prilično poklapaju, dok je serijski broj baterije (616-0580) sličan serijskim brojevima već postojećih baterija (616-0513 i 616-0521). Slične specifikacije ne govore nam ništa o trajnosti baterije u iPhoneu 5 jer će to ipak zavisiti od optimizacije A5 procesora, drugog hardwarea ali i samog iOSa 5.

Kod oba dijela vidljiva je razlika u konektorima. O flex kablu utora za slušalice ne postoji mnogo informacija, ali iFixit je ovdje potvrdio da se ne radi o dijelu koji je korišten za iPhone 4. Iskreno se nadamo kako ćemo ove dijelove vrlo skoro vidjeti na gotovom iPhoneu 5.

Omizio možete pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica.

(Napomena: naslovna slika prikazuje rastavljen iPhone 4 CDMA a ne iPhone 5)

Image credit: cultofmac.com

Featured image credit: ifixit.com