Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 5 – ipak izlazi u listopadu?
iPhone-5-LED-indikator1-450x250

iPhone 5 – ipak izlazi u listopadu?

Pouzdani izvori govore kako iPhone 5 neće biti dostupan do listopada.

Ovakva glasina teško da će bilo koga iznenaditi. Kako vrijeme odmiče glasine o novom iPhoneu pojavljuju se svaki dan i a od njih se može očekivati sve i svašta. Jučer je All Things Digital naglavačke okrenuo glasinu da iPhone 5 biti dostupan u rujnu.

Reporter John Paczkowski je našao izvor upoznat sa Appleovim planovima koji mu je potvrdio da iPhone 5 dolazi u listopadu. Na molbu da navede nešto konkretniji datum ovaj izvor se oglušio. Takođe, spominje se glasine koje smo ranije čuli o tome kako je operater AT&T zabranio godišnje odmore svojim uposlenicima za kraj rujna nisu tačne. Pored toga, izvor još napomenuo da ako je prijašnja glasina tačna, te ako AT&T stvarno ubrzano dovršava obuku novih uposlenika, to nema nikakve veze sa iPhoneom 5. I dalje se ne isključuje da bi iPhone 5 mogao biti predstavljen krajem kolovoza ili tokom rujna, ali to ne znači da će istog trena biti dostupan kupcima. Izvor nije prokomentarisao glasine koje se tiču dizajna novog uređaja, futrole koje su se pojavile prije nekoliko dana kao ni hardware koji će pokretati iPhone 5. Dijelovi oko kojih se upućeni u poslovanje raznih dobavljača slažu su: A5 procesor, 8MP senzor kamere i dual mode (GSM/CMDA) baseband chip.

Poznato je kako All Things Digital ima dobre veze kada je u pitanju industrija raznih gadgeta tako da njihove glasine zaslužuju pažnju. Šta vi očekujete od iPhonea 5? Odgovoriti nam možete na našoj novoj anketi a pratiti nas i dalje možete putem naših Facebook i Twitter stranica.