Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 5 prestaje se proizvoditi ove jeseni?
iphone-5-photoshoot

iPhone 5 prestaje se proizvoditi ove jeseni?

Ovog ljeta glasine uistinu ne idu na godišnji odmor te rijetko koji dan prolazi bez ove ili one pikanterije. Najnovija nam dolazi iz Koreje te govori kako se Apple sprema umiroviti iPhone 5 ove jeseni a razlog tome je, naravno, predstavljanje pristupačnijeg iPhonea Lite zajedno sa novim iPhoneom 5S.

Stranica ETNews uspjela je, navodno, pronaći izvore u Appleovom proizvodom lancu koji su bili spremni “priznati” kako je tvrtka iz Kalifornijskog Cupertinoa svojim Azijskim poslovnim partnerima odaslala depešu da se počnu sa smanjenim stupnjem proizvodnje iPhonea 5, kao pripremu za potpunu obustavu koja bi se trebala desiti kroz nekoliko mjeseci.

iphoneminileak

Svi znamo da je Appleova uobičajena politika zadržavanje prethodna dva modela u ponudi kao nešto povoljnijih opcija “udarnom” modelu. Ipak, ovakva odluka bi išla niz dlaku silnim glasinama kako iPhone Lite, pristupačniji model sa plastičnim kućištem, samo što nije spreman za tržišni nastup.

U nastavku teksta se još čudnije navodi kako tehnologija koju koristi digitizer iPhonea 5 nije pogodna za proizvodnju u malim brojkama. Imamo li u vidu kako se očekuje da će iPhone 5S biti vizuelno jednak prethodniku te da će najvjerojatnije zadržati istu veličinu zaslona, te da se nagađa kako će iPhone Lite takođe imati zaslon od 4″, postavlja se pitanje tko je ovdje lud? Da li će iPhone 5S zaista dobiti biometrijski senzor za očitavanje otisaka prstiju? Da li će Apple drastično promijeniti tehnologiju izrade kako smanjio cijenu iPhonea Lite?

iphonelite_2-640x480

To se nameću kao jedine logične opcije koje bi opravdale pomenuto obrazloženje. Ništa nećemo znati zasigurno dok ne prođe ovo ljeto, a do tada pogledajmo što se još priča o nadolazećim iUređajima:

 

Izvor: ETNews via iDownloadBlog

 • Maja

  “Samsung” je postao najprofitabilniji proizvođač mobilnih telefona u svijetu, pošto je prestigao kompaniju “Apple”. “Samsungovo” odjeljenje za mobilne telefone ostvarilo je operativni profit od 5,2 milijardi dolara u drugom kvartalu 2013. godine.

  “Apple” je u istom periodu ostvario profit od 4,6 milijardi dolara, a ocijenjeno je da se njegov model “iPhone” prodaje slabije nego što je prognozirano.

  • Bla bla

   Znaci 3 modela iPhonea naspram 5,2 milijarde PVC Samsunga od kojih je top model predstavljen prije par mjeseci a najnoviji iPhone prije skoro godinu dana a razlika u nesto vise od pola milijarde $ i nije neka prednost…kad Apple predstavi 5s onda uzmi taj kvartal pa usporedjuj!

   • Maja

    Ma daj kako nije prednist staa pricas…., mislim da polako drugi telefoni preuzimaju prednost, usput htc one nije plastika, a posjeduje android…, xsperia z ima staklo sa obije strane kao iphon 4-rka, sada izlazi iphone plasticni…, tako da plastika ili metal nije bitno, ako ti padne i jedan i drug ce se ishabati, a promjena maske kod iphona ces platiti kao da si kupio novi urecaj, a to nije slucaj sa platikom…Ako ti je do metala kupis metalnu masku samsungu i eto ti ga na…

    • Anonymous

     Jesi ti glupa ili se praviš glupa? o.O

     Znači, Samsung ima, recimo, 100 uređaja (mobiteli). Dok Apple ima samo 4 (ili 5, ovisi kako se uzme, ali može proći i 3). Dakle, nekakav “bolji” primjer:

     Ja imam tvrtku u kojoj proizvodim aute. Proizvedem 3 auta (recimo Ablkl) i zaradim 6 milja.
     Ti isto imaš tvrtku u kojoj proizvodiš aute. Proizvedeš 10 vrsta auta (A, B, C, D, E, F, G, H, I i J) i u svakoj vrsti imaš 10 auta (10*10 = 100 auta) i ti zaradiš 8 milja.

     Tko je bolje prošao? o.O I onda ja nakon mjesec dana predstavim neki novi auto (Lklba) i na njemu zaradim 4 milje i u prednosti sam. Eto, ako shvaćaš.

     • ivana

      nije bitno koliko cega prodas i koliko cega napravi vec zarada na kraju….

    • Zeljko

     Ukoliko bih birao izmedju prvog iPhone koji je izasao i najnovijeg Slajmsunga izabrao bih iPhone. Zbog kvaliteta izrade, sistema koji radi bez greske i td

     • ja

      jer si needuciran i ne razumiješ se u smartphone.. isto tako bi ja s htc dream koji je bio prvi android phone i to u prvoj verziji nego iphone 5.. jebg otvoren os puno znači..

     • Zeljko

      Ne znam na osnovu cega tvrdis da sam needuciran? A sto se tice otvorenog sistema imam samo jedno pitanje za tebe – da li si ikada cuo za rec JAILBREAK?