Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 5C i iPad 5 ponovo viđeni na videu
iphone5c

iPhone 5C i iPad 5 ponovo viđeni na videu

Ukazivanje dijelova i napola sastavljenih budućih iUređaja na video uratcima i fotkama uvijek su vruća roba za tehnološki nastrojenu blogosferu. Od kako su nedavno objavljene fotke navodnog pakiranja pristupačnijeg iPhonea na kojima je bilo odštampano iPhone 5C, ta je kovanica univezalno prihvaćena kao zamjena za nazive iPhone mini i iPhone lite.

Sada je taj iPhone 5C, zajedno sa iPadom 5 ovjekovječen na videu koje je (od prije po ovakvim stvarima poznati) Sonny Dickson okačio na azijsku YouTube zamjenu  – Youku. Oba videa potvrđuju većinu onoga što nam glasine nalažu od početka ove godine.

Jeftiniji iPhone sa plastičnim kućištem koji izgleda kao križanac iPod toucha 5G i iPhonea 5 te redizajnirani, tanji i lakši iPad 5 sa užim rubovima oko zaslona što ga čini upadno sličnim iPadu mini.

Priličan broj ranije procurjelih fotki iPhonea 5C kombinirajući se sa prikazanim video polako odaje dojam da sa ovom glasinom više nema šale. Tu se slažu i kolege sa “zvučnijih” blogova te ćemo svi biti vidno iznenađeni ako Apple zajedno sa iPhoneom 5S ne predstavi i iPhone 5C. Druge glasine možete pregledati u nastavku: