Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 5S će dobiti senzor kamere od 13MP?
iphonecamera

iPhone 5S će dobiti senzor kamere od 13MP?

Kad smo se već naslušali raznih iPhone 5S glasina znali smo da će na red doći i ova današnja. Da, da, na red je došlo da se počne razglabati o kameri koja će se ugrađivati u ovaj uređaj. Svaki iPhone model do sada imao je unaprijeđenu kameru u odnosu na prethodnika tako da je bolja kamera na iPhoneu 5S sasvim sigurna opklada a vijetnamski Tinthe.vn je došao i do navodnih detalja.

Navodno, Appleovci su za iPhone 5S predvidjeli CMOS senzor sa 13MP te unaprijeđeni HDR mode koji će osiguravati još bolje rezultate i realnije boje u uslovima kada osvjetljenje nije idealno ili je čak i previše jako. Spominju se čak i poboljšanja na polju noćnog fotografiranja. Izvor nije naveden po imenu ali je poznato da je uposlenik kompanije Wonderful Saigon Electrics koja je specijalizirana za izradu sklopova iPhone kamera.

Ono što je jako bitno spomenuti na ovom mjestu je činjenica da Tinthe.vn ima par prilično zanimljivih pogodaka iza sebe koji su dokazali da je ovaj blog prilično dobro povezan sa Appleovom proizvodnom mrežom. Između ostalog, ova ekipa prva je “procurila” iPod touch 4G, činjenicu da će iPad 3 imati 1GB RAM memorije, prvi su napravili unboxing iPada 3 i tu nije kraj.

Posljednja tri iPhone modela bila su opremljena kamerama kojih se nije trebalo sramiti a ne sumnjamo da će 5S uspješno nastaviti taj niz. Pročitajte još neke od glasina koje se vežu za Apple uređaje:

  • Galaxy

    Samo se nadam da to nije onaj senzor iz Xperie Z koji se na testovima nije iskazao:

    hxxp://www.dxomark.com/index.php/Mobiles/Sony-Xperia-Z-A-new-contender-in-the-smartphone-arena

    Maknuti xx iz url

  • Cisto sumnjam. Apple ne leti za MP i brojevima. Nema potrebe slikati plakate. Treba bolji unapredjeniji sensori koji pokupe vise svjetla. Siguran sam da kamera na 5S nece razocarati kao ni do sada.